10de ronde in de NTTB competitie

De 10de ronde van de NTTB competitie is aangebroken. Dit betekend dat hierna het NTTB seizoen ten einde is gekomen en kunnen we de balans opmaken van het seizoen. Alle teams spelen een thuiswedstrijd, behalve Die Meede 3. Hoe hebben de Teams het gedaan?

Die meede 1

Die Meede 1 neemt het in de laatste ronde op tegen het Markiezaat 5. Die Meede moet met 8-2 winnen willen ze kampioen worden. Gaat het lukken?
Die Meede trad aan met de, op papier, sterkste opstelling: Sven, Wim en Jack. Het Markiezaat trad aan met: Thomas, Francisca en Erwin.
De eerste wedstrijd was tussen Sven en Thomas. Dit was gelijk een spannende wedstrijd waarbij Sven nog niet heel lekker uit de verf kwam in zijn wedstrijd. Maar desondanks was het een wedstrijd waarbij er zeker kansen waren. Helaas werd er in 3 games (9-11, 8-11 en 7-11) verloren.
Dan was het Wim tegen Francisca. De eerste game moest Wim nog even wennen met het aanvallende spel van Francisca. Daarna kwam Wim beter in de wedstrijd maar helaas kwam hij telkens net te kort om de games te winnen. In 3 games (4-11, 8-11 en 10-12) werd er verloren.
Die Meede mag nu geen punt meer verliezen. Wil het de kans op het kampioenschap levend houden.
Onder deze druk moest Jack zijn wedstrijd tegen Erwin gaan spelen. Maar van druk was weinig te merken bij Jack die relatief eenvoudig de eerste twee games op zijn naam schreef. Daarna kwam er wel meer tegenstand vanuit Erwin, maar dit was niet genoeg om Jack te doen wiebelen. Jack won de wedstrijd in 3 games (11-3, 11-4 en 11-8) en houd de kans op het kampioenschap nog levend.
Daarna was het tijd voor de dubbel. Sven en Jack namen het op tegen Thomas en Francisca. Een mooie en spannende wedstrijd volgde waarin beide teams kansen kregen. De voorsprong werd genomen door de bezoekers waarna Die Meede nog iets terug deed, maar meer dan dat werd het helaas niet meer. In 4 games (6-11, 8-11, 11-8 en 7-11) werd er verloren en zag Die Meede de kans op het kampioenschap uiteenspatten. Het Markiezaat verzekerde zich juist van het kampioenschap en na deze wedstrijd gingen de felicitaties dan ook naar het team van Het Markiezaat.
Nu de druk van de ketel af was, werden de andere wedstrijden weer hervat. Als eerste mochten Wim en Thomas tegen elkaar. Wim had het moeilijk tegen Thomas en verloor de wedstrijd in 3 games (3-11, 8-11 en 4-11).
Daarna was het Sven tegen Erwin. Sven was in de eerste game de betere, maar kreeg het moeilijk in de tweede game. Gelukkig wist hij deze moeilijke game wel winnend af te sluiten. De derde game ging weer soepeler en zo won Sven in 3 games (11-5, 11-9 en 11-5) deze wedstrijd.
Daarna was het Jack tegen Francisca. In een gelijk opgaande wedstrijd kwam Jack op voorsprong, maar de gelijkmaker en daarna de voorsprong waren voor Francisca. Jack herpakte zich in de vierde game en zo moest er een beslissende game gespeeld worden. Deze werd gelukkig door Jack winnend afgesloten. In 5 games (11-7, 7-11, 7-11, 11-7 en 11-9) werd er gewonnen.
Daarna was het Wim tegen Erwin. De eerste game was spannend maar ging nipt naar Erwin. Daarna sloeg Wim toe en maakte gelijk. Daarna ging het toch nog mis voor Wim. Die in 4 games (11-13, 11-9, 4-11 en 5-11) de winst naar Erwin zag gaan.
Daarna was het Jack tegen Thomas. Jack kwam op een goede 2-0 voorsprong. Maar daarna speelde Thomas een ijzersterke game waardoor Jack toch even wankelde. Dit had Thomas gezien en die ging vol voor de overwinning. In 5 games (11-6, 11-9, 3-11, 6-11 en 7-11) werd er net verloren.
Daarna was het Sven tegen Francisca. De eerste game was overtuigend voor Sven. Daarna was het spannend en werd er ook nog een game nipt verloren. Maar uiteindelijk was het Sven die in 4 games (11-3, 11-8, 10-12 en 11-7) de wedstrijd won.
Die Meede verloor met 4-6 van Het Markiezaat en is daarmee 2de geëindigd in de competitie.

Die Meede 2

Die Meede 2 nam het op tegen Never Despair 10. Die Meede 2 moest met 9-1 winnen om kans te maken op de 2de plek. Die plek had Never Despair in handen, dus het was een erop of eronder wedstrijd. De kans op degraderen was al weggenomen omdat de andere concurrenten al hadden gespeeld. Die Meede 2 handhaaft dus in de 5de klasse.
Die Meede trad aan met: Marc, Fred en Gerard. Never Despair speelde met: Geert, Ineke en Stanley.
De eerste wedstrijd was Marc tegen Geert. Marc begon goed aan de wedstrijd en won de eerste game, daarna werd het spannend en moest Marc in de achtervolging. Met wat coaching van Ramiro van Die Meede 1, kon Marc de draad toch weer oppakken en werd de wedstrijd in het voordeel van Die Meede afgesloten. In 5 games (11-5, 9-11, 6-11, 14-12 en 12-10) werd er gewonnen.
Daarna was het Fred tegen Ineke. De eerste game ging net verloren. Daarna werd ook Fred gecoacht door Ramiro. Daarna kantelde de wedstrijd maar werd het na de vierde game toch weer spannend. Gelukkig luisterde Fred naar de adviezen en werd ook deze wedstrijd met winst afgesloten in 5 games (10-12, 11-7, 11-8, 9-11 en 11-7).
Daarna was het Gerard tegen Stanley. Gerard begon ijzersterk. Daarna werd het een game spannend maar ook die werd door Gerard gewonnen. Die voorsprong gaf Gerard daarna ook niet meer weg, maar hij sloeg nog wel bijna zijn batje kapot op het netje, en in 3 games (11-4, 14-12 en 11-6) werd er gewonnen.
Daarna was het tijd voor de dubbel. Marc en Fred tegen Geert en Ineke. De eerste game ging verloren, maar daarna wisten Marc en Fred de score wel in hun voordeel te houden. In 4 games (6-11, 11-6, 11-6 en 11-8) werd er gewonnen.
Die Meede zit tot nu toe heel goed op schema om de 9-1 te kunnen halen. Kunnen ze dit volhouden?
Fred tegen Geert was de volgende wedstrijd. Fred begon slecht aan de wedstrijd maar herstelde zich daarna prima. Maar daarna was het toch Geert doe het betere van het spel had. In 4 games (3-11, 13-11, 7-11 en 7-11) werd er verloren.
Daarna was het Marc tegen Stanley. Marc had het in de eerste game nog lastig met Stanley welke maar nipt gewonnen werd. Daarna werd het wel een betere wedstrijd en kon Marc toch de wedstrijd naar zich toetrekken. In 3 games (13-11, 11-6 en 11-6) werd er gewonnen.
Daarna was het Gerard tegen Ineke. Ook Gerard beleefde een valse start in deze wedstrijd. Daarna kwam hij beter in de wedstrijd en kon hij de wedstrijd doen kantelen. In 4 games (8-11, 11-8, 11-4 en 11-5) werd er gewonnen.
Met de laatste 3 wedstrijden op het programma mag Die Meede geen wedstrijd meer verliezen. Gaat het Die Meede lukken om plek 2 binnen te halen?
Fred tegen Stanley was de eerste wedstrijd die op het programma stond. De eerste game was overtuigend en de andere games werden ook redelijk eenvoudig binnengehaald door Fred. In 3 games (11-3, 11-7 en 11-7) werd er gewonnen.
Daarna was het Gerard tegen Geert. De eerste game was overtuigend voor Gerard, daarna werd de langste game van de avond gespeeld. Meestal heeft Gerard dan niet het voordeel, maar deze keer pakte het wel goed uit. Daarna werd het nog spannend maar Gerard wist wel te winnen. In 3 games (11-4, 16-14 en 11-7) was ook het 8ste punt binnen.
Lukt het Marc om het laatste punt binnen te halen tegen Ineke?
De wedstrijd was spannend en er stond toch enige druk op voor beide kanten. Marc kon in de eerste game goed bij blijven, maar verloor deze wel. De tweede game was overtuigender voor Ineke. In de derde game was het alles of niets. Maar ook deze ging nipt verloren. In 3 games (6-11, 4-11 en 9-11) werd de wedstrijd verloren.
Die Meede won met 8-2, maar dit was niet voldoende om Never Despair van de 2de plek te stoten. Die Meede 2 eindigd het seizoen als 3de. 

Die Meede 3

Die Meede 3 nam het in een uitwedstrijd op tegen WITAC ’89 2. Deze wedstrijd was op 17 november al gespeeld.
Die Meede 3 verdedigd een voorsprong van 9 punten en moet dus minimaal 2 punten halen om kampioen te worden.
Die Meede trad aan met Joey, Joël en Marinko. WITAC speelde met Arthur, Kees en Ray.
De eerste wedstrijd was Arthur tegen Joey. Arthur bood genoeg tegenstand maar Joey had maar 1 doel voor ogen: winnen. Dat deed hij overtuigend in deze eerste wedstrijd. In 3 games (7-11, 6-11 en 5-11) werd er gewonnen.
Daarna was het Kees tegen Joël. Ook Joël speelde een uitstekende wedstrijd. Joël heeft het altijd lastig als er druk op een wedstrijd staat, maar ondanks de druk ging het perfect. In 3 games (7-11, 4-11 en 5-11) werd er gewonnen.
Dat betekende maar 1 ding, dat de tegenstander nu 11 punten moest halen, wat niet gaat, en ze dus kampioen zijn!
Ray tegen Marinko stond daarna op het programma. Marinko zat waarschijnlijk met zijn hoofd nog bij het kampioenschap want de eerste game ging verloren. Daarna pakte hij de focus weer goed en draaide hij de wedstrijd weer om. In 4 games (11-6, 6-11, 8-11 en 9-11) werd ook deze wedstrijd gewonnen.
De dubbel was Arthur en Kees tegen Joey en Marinko. De eerste game werd gewonnen door de mannen van Die Meede, maar die moesten daarna wel de gelijkmaker slikken. Maar daarna was het weer zuiver en goed aan de kant van Die Meede. De wedstrijd werd wel in 4 games (5-11, 11-8, 5-11 en 9-11) gewonnen.
Daarna was het Kees tegen Joey. De eerste game ging nipt naar Kees. Daarna was het een sterke game van Joey waarmee hij gelijk maakte. Na de gelijkmaker pakte hij in een spannende game ook de leiding en deze stond hij niet meer af. In 4 games (11-9, 4-11, 11-9 en 3-11) werd er gewonnen.
Daarna was het Arthur tegen Marinko. Marinko begon goed en nam al snel een uitgebreide voorsprong. Maar toch moest hij toestaan dat Arthur de wedstrijd nog spannend maakte. Maar daarna speelde Marinko een bijna foutloze game. In 4 games (9-11, 6-11, 11-7 en 2-11) werd er gewonnen.
Ray tegen Joël stond daarna op het programma. De eerste game verloor Joël nipt. De gelijkmaker was een veeg uit de pan door Joël die op 1 punt na foutloos speelde. Daarna moest hij toch weer de voorsprong aan Ray laten. Maar wederom wist Joël gelijk te maken. In de laatste game ging het dan uiteindelijk toch nog mis. In 5 games (11-9, 1-11, 11-8, 10-12 en 11-5) werd er verloren.
Daarna was het Kees tegen Marinko. De eerste game ging verloren. Daarna was het tijd voor de langste game van de avond. Die viel gelukkig wel gunstig voor Marinko. Die daarna de wedstrijd gecontroleerd uitspeelde. In 4 games (11-8, 15-17, 5-11 en 3-11) werd er gewonnen.
Daarna was het Ray tegen Joey. Dit was een spannende en gelijk opgaande wedstrijd. De games werden ook telkens gelijk verdeeld dus alle games waren nodig om een winnaar te kunnen aanwijzen. Uiteindelijk was het Joey die in de vijfde en beslissende game het betere spel had. In 5 games (11-8, 7-11, 13-11, 5-11 en 8-11) werd er gewonnen.
Als laatste was het Arthur tegen Joël. De games waren allemaal spannend en de uitslagen lagen dicht bij elkaar. Maar door een of andere reden, mocht Joël deze wedstrijd niet winnend afsluiten. In 3 games (11-9, 13-11 en 11-8) werd er verloren.
Die Meede 3 is kampioen geworden en is volgend seizoen te bewonderen in de 4de klasse!

Teamfoto van Die Meede 3. Van links naar rechts: Marinko, Joël, Joey en Marcel