Oliebollen toernooi 2023 weer een groot succes!

Op 29 december 2023, op de laatste vrijdag van het jaar, werd het Oliebollen toernooi van Die Meede weer georganiseerd. Het toernooi is een begrip voor de mensen van de vereniging, waar elk jaar een andere uitdaging op de deelnemers ligt te wachten.

Omdat er ook introducees mee mochten doen, worden de echte leden van de vereniging opgezadeld met een “handicap”. Dit jaar was het voor de leden dat ze met hun andere hand moesten spelen. Zo moesten rechtshandige spelers dus met links spelen en andersom. Daarnaast was de bal waarmee gespeeld werd ook een maatje groter dan normaal. Dus dit jaar was er dus wat meer uitdaging voor de leden omdat het compleet anders is dan het gewone spel.

Aan het toernooi deden dit jaar 16 spelers mee, wat er voor zorgde dat er 8 teams van 2 spelers werden gemaakt. Elke ronde worden de deelnemers bij een andere speler ingeloot. Niemand weet van te voren tegen wie en met wie ze de volgende ronde gaan spelen. Zo heeft iedereen evenveel kans om te winnen! 
De puntentelling werd gewoon doorgeteld totdat de ronde voorbij was. Het doel is dan ook om zoveel mogelijk punten bij elkaar te verzamelen om zo hoog mogelijk te eindigen.

Tijdens het spelen van de wedstrijden werd er door alle deelnemers genoten van het spelletje waarmee ze bezig waren. Er waren snelle punten bij maar er werden ook her en der complete rally’s gespeeld. Dus als toeschouwer was er ook voldoende te zien.
Na 3 rondjes werd er een korte pauze ingelast om natuurlijk de oliebollen te kunnen opeten. Het heet natuurlijk niet voor niks het oliebollen toernooi. 
Toen de buikjes gevuld waren werden er nog 2 rondes gespeeld waarna het toernooi daarna werd beëindigd en de punten vakkundig werden geteld door de organisatie.

Nadat iedereen weer present was in de kantine en er wederom genoten was van de oliebollen was daar dan eindelijk de einduitslag. 
Als eerste werd de 3de plek bekend gemaakt en deze was dit jaar voor: Marinko. 
De 2de plek was dit jaar voor: Sven.
En de kampioen van het oliebollentoernooi 2023 was: Joey!
De nummer laatst krijgt de titel van Oliebol van het jaar en deze eer ging dit jaar naar Marcel! 
 

winnaars
Van links naar rechts: Sven, Joey, Marinko en Marcel

Natuurlijk kan dit toernooi niet gehouden worden zonder de organisatie en daarom willen we Esther hiervoor enorm voor bedanken. Elk jaar bedenkt ze een ander spelelement en zorgt ze voor de prijzen!
Namens alle deelnemers en Die Meede: Bedankt Esther voor het organiseren van weer een geweldige editie van het oliebollen toernooi!