Toernooi nieuws

46ste Die Meede toernooi groot succes!

27 januari was het weer tijd voor het Die Meede toernooi dat ondertussen aan zijn 46ste editie toe was. Op 27 tafels namen dit jaar 145 deelnemers het tegen elkaar op in 6 seniorenklasse en 2 jeugdklassen. Net als vorig jaar werd Toernooiplanner/toernooi.nl gebruikt voor het verwerken en publiceren van de uitslagen.
In de 2de jeugdklasse was het de als 5de geplaatste Brian van Gestel van De Batswingers die knap al zijn wedstrijden wist te winnen. In een mooie finale won hij van de als 1ste geplaatste Thijmen de Wit van Tios’51

In het dubbelspel was de titel voor Wessel de Jongh en Amy Schoën van Belcrum zij versloegen in een spannende finale het duo Ronan Kerr en Thijmen de Wit van Tios’51  

In de hoogste jeugdklasse was het Julia Venis van Belcrum die haar favorietenrol waar wist te maken. Zij versloeg in de finale Damian Elenbaas van Smash ‘76 met 3-1 waardoor zij zich nu een jaar lang jeugdkampioen van het Die Meede toernooi mag noemen.

In het dubbelspel ging de finale tussen het Belcrum duo Jeroen Keursten, Julia Venis en het combinatie duo Damian Elenbaas, Quinlan Buijs van smash’76 en Die Meede. Na 4 spannende games ging de titel naar Damian en Quinlan.   

Bij de senioren 6 ging de finale tussen Marieke de Rooij van OTTVA en Noor van der Dussen van Belcrum, en hierin bleek  Marieke de sterkste door Noor met 3x 11-6  te verslaan.

In de senioren 5 finale namen Marc Loonen van Die Meede en Eldert Besseling van Smash’76 het tegen elkaar. Na 4 spannende games met minimale verschillen was het Marc Loonen die de senioren 5 titel pakte voor Die Meede.

In het senioren 4 enkelspel ging de finale tussen Kevin Leest van Die Meede en Marielouise van Esch van Tios’51 beide hadden een zware halve finale achter de rug die gewonnen gingen in vijfen. In de finale bleek Marielouise de sterkste en won met 3-1.

In het dubbelspel namen Marc Loonen en Carla van Vugt van Die Meede het op tegen Jan-Willem Stoop en Edwin Wiersma van Tios Terheijden. Na een spannende 5setter was de winst er uiteindelijk voor het Die Meede duo Marc en Carla.

In de senioren 3 nam John de Vet van de Batswingers het op tegen de nog ongeslagen Bastiaan Nab van Stiphout in een mooie wedstrijd wist John nog terug te keren van een 2-0 achterstand maar daarmee was het dan ook gedaan en was het Bastiaan die ongeslagen de enkeltitel pakte in de senioren 3.

In het dubbelspel ging de finale tussen Dylan Klaverveld en Verena Maas van Vice Versa ’51  en zij namen het op tegen Tijmen Verweij en Finn van Vlimmeren van OTTVA,  het duo van Vice Versa’51 wist deze strijd met 3-1 te winnen en zo de dubbeltitel op te eisen.

 In de senioren 2 ging de finale tussen Boy van Zundert van Belcrum en Rene Lauwerijssen van Backhands. Boy had wat opstart problemen deze dag en verloor zijn 1ste 2 wedstrijden en mocht uiteindelijk op games als 2de de poule door, hierna was hij echter niet meer te stoppen en versloeg hij Rene in de finale met 3x 11-8.

In de dubbel waren het Peter Salnicky en Rick Sijp van Vice Versa ’51 die tot de finale al hun wedstrijden hadden gewonnen zij namen het in de finale op tegen Edwin Roovers en Geert de Jong van Die Meede. In een echte kraker waren het uiteindelijk Edwin en Geert die de titel voor zich op eiste.

In de senioren 1 zagen we een toch wel verrassende finale tussen Vicky Schijven van de Backhands en Steven Tang van Belcrum, omdat de favorieten voor de titel zich grotendeels al in de poule/kwartfinale lieten verrassen. Steven was in de halve finale in 5 sets te sterk voor Johan ’t Hooft en Vicky versloeg Roald Vos met 3-1.

In de finale was het Vicky Schijven die de partij in 3sets naar zich toe wist te trekken en zij werd zo de 46ste winnaar van het Die Meede toernooi.

In het dubbelspel ging de finale tussen het als 1ste geplaatste duo Danny Roks en Joost Speekenbrink van de Backhands en Belcrum en het als 11de geplaatste duo van Belcrum Edwin L‘Abee en Boy van Zundert. Na een mooie wedstrijd met 4 spannende games waren het Danny en Joost die de finale wonnen en zich zo de dubbelkampioenen mogen noemen.              

De strijd om de verenigingsbeker was dit jaar niet zo spannend maar kende wel een andere winnaar dan de laatste jaren namelijk TTV Belcrum pakte 26 punten dit zijn er 8 meer dan titelverdediger TTV Die Meede en gedeeld 3de met 10 punten werden The Backhands en Tios’51.

 Gedurende de gehele dag was de tombolacommissie, onder leiding van Sylvia van Thoor en Carla van Vugt, actief met het verkopen van lootjes. Er waren weer leuke prijzen te winnen en de opbrengst helpt TTV Die Meede elk jaar weer om een mooi toernooi neer te kunnen zetten.

Mocht je alle uitslagen en winnaars nog na willen lezen, dan kan dat via www.toernooi.nl.

TTV Die Meede bedankt:
•    Alle deelnemers aan het toernooi
•    De Tombola commissie
•    Anton, Mary en aanwezig barpersoneel
•    TTV De Batswingers en Sport Europe voor het beschikbaar stellen van hun materialen
•    Alle vrijwilligers voor het halen, opzetten en wegbrengen van de wedstrijdtafels, hekjes, etc.
•    Onze hoofdsponsor Gebr. Van Dijk
•    Onze toernooisponsor William Schilderwerken