6de week NTTB competitie

De 6de week van de NTTB competitie zit er weer op. Alle Teams van Die Meede speelde uit. Maar hoe hebben de teams het gedaan?

Die Meede 1

Voor Die Meede 1 was de uitwedstrijd tegen Belcrum 8 een belangrijke. De concurrent had gewonnen, dus moest er door Die Meede ook gewonnen worden. Die Meede trad aan met: Ramiro, Jack en Wim. Belcrum trad aan met Stephan, Esmee en Maikel.
De eerste wedstrijd was tussen Stephan en Ramiro. Na een goed begin kwam Stephan langszij en nam ook de leiding in de wedstrijd. Ramiro kon gelijk maken, maar kreeg het niet voor elkaar om de wedstrijd winnend af te sluiten. In 5 games (8-11, 11-9, 11-4, 7-11 en 11-9) werd er nipt verloren.
Daarna was het Esmee tegen Jack. Jack speelde zijn eigen spel en kreeg daar alle gelegenheid toe van Esmee. Hierdoor kon Jack redelijk overtuigend de wedstrijd winnen in 3 games (3-11, 6-11 en 1-11).
Daarna was het Maikel tegen Wim. In een spannende partij waarbij de uitslagen heel dichtbij elkaar lagen, was het Maikel die het eerste punt voor Belcrum binnenhaalde. In 4 games (12-10, 5-11, 13-11 en 11-8) werd er verloren.
Daarna was het tijd voor de dubbel. Stephan en Maikel tegen Jack en Wim. De dubbel begon uitstekend voor Die Meede met een bijna foutloze eerste game. Maar daarna kregen de mannen het toch moeilijk en moesten ze zelfs een achterstand ongedaan gaan maken. Maar Jack en Wim zijn beide wel wat gewend en kunnen zich goed herpakken en dat pakte ook deze keer weer uitstekend uit. In 5 games (1-11, 11-8, 11-9, 8-11 en 9-11) werd er gewonnen.
Daarna was het Esmee tegen Ramiro. Ramiro die niet in zijn eigen spel kon komen had het lastig en verloor ook de eerste game. Na goede aanwijzingen van coach Wim, ging het langzaam beter al was het spel nog niet zoals het moest zijn. Ondanks dat werd er wel in 4 games (11-5, 10-12, 9-11 en 7-11) gewonnen.
Daarna was het Stephan tegen Wim. Wim die goed weet hoe Stephan speelt, probeerde aanvallend eerder te zijn dan Stephan om ze de punten binnen te halen. Maar het was voor Wim net iets te vaak net langs de tafel dan op de tafel waardoor Wim de overwinning aan Stephan moest laten in 3 games (11-8, 11-7 en 11-3).
Maikel tegen Jack was dan de volgende wedstrijd en ook deze ging gelijk op, beide brachten veel terug, maar Jack was net iets vaster dan Maikel waardoor de overwinning in de tas bij Jack verdween. In 3 games (7-11, 6-11 en 3-11) werd er gewonnen.
Daarna was het Esmee tegen Wim. Esmee begon, net zoals tegen Ramiro, goed en won ook de eerste game. Daarna draaide de wedstrijd om in het voordeel van Wim die ook de tweede game wist te winnen met dezelfde cijfers als Ramiro. Daarmee was het verzet gebroken en mocht Wim het punt meenemen naar de kassa. In 4 games (11-7, 10-12, 2-11 en 5-11) werd er gewonnen.
Daarna was het Maikel tegen Ramiro. Wederom was het spel van Ramiro niet naar wens, maar was het ondanks dat een spannende wedstrijd die in 4 games (11-9, 7-11, 8-11 en 8-11) wel winnend werd afgesloten.
Daarna was het als laatste Stephan tegen Jack. Stephan was gebrand om van Jack te winnen, maar Jack raakt daarvan niet in de war en doet wat hij goed kan, het spel ontregelen door alles terug te brengen. In 3 games (4-11, 8-11 en 2-11) werd ook deze partij gewonnen.
Die Meede 1 won met 3-7 en zag de concurrentie hetzelfde doen. Die Meede staat nog steeds 2de met 2 punten achterstand op de nummer 1.

Die Meede 2

Die Meede 2 speelde tegen NTTV 2.
Die Meede trad aan met: Fred, Gerard en Marc. NTTV trad aan met: Twan, Michel en Erik.
Twan tegen Fred werd in 4 games (13-11, 11-7, 7-11 en 11-8) gewonnen door Twan.
Michel tegen Gerard werd in 5 games (11-6, 6-11, 8-11, 11-4 en 11-5) gewonnen door Michel.
Erik tegen Marc werd in 5 games (9-11, 11-5, 13-11, 7-11 en 11-5) gewonnen door Erik.
Twan en Erik namen het in de dubbel op tegen Fred en Gerard en deze werd in 3 games (11-9, 11-5 en 11-6) gewonnen door NTTV.
Michel tegen Fred werd in 4 games (11-13, 11-6, 11-8 en 12-10) gewonnen door Michel.
Twan tegen Marc werd in 3 games (11-6, 11-3 en 12-10) gewonnen door Twan.
Erik tegen Gerard werd in 5 games (3-11, 11-5, 8-11, 11-4 en 11-7) gewonnen door Erik.
Michel tegen Marc werd in 3 games (10-12, 6-11 en 7-11) gewonnen door Marc.
Erik tegen Fred werd in 3 games (11-6, 13-11 en 11-7) gewonnen door Erik.
Twan tegen Gerard werd in 4 games (6-11, 5-11, 11-2 en 7-11) gewonnen door Gerard.
Die Meede 2 verloor met 8-2 van NTTV 2 en staat nu gedeeld 4de in de poule met 1 put voorsprong op de nummer laatst. 

Die Meede 3

Die Meede 3 speelde tegen ODT Kanjers Uitzendbureau 6. 
Die Meede trad aan met: Joey, Marinko en Joël. ODT trad aan met: Ad, Corina en Dick.
Het was dan weer zover, vrijdagavond! Tijd voor de mannen van Die Meede 3 om tegen een van de concurrenten aan te treden in de gezellige zaal van ODT (wat overigens Onder De Toren betekent en niks te maken heeft met de huidige zaal).
Tijdens het inspelen werd al snel duidelijk dat deze stroeve zaal wel eens voor problemen kon gaan zorgen vanavond!
De mannen namen nog even snel het strijdplan door, waarna Joey voor de heren het spits af mocht bijten tegen de altijd stabiele Ad Roverts! Wat bij de thuiswedstrijd een eenvoudige overwinning werd voor Joey, leek het er nu op dat de stroeve zaal het spel van Joey zeer zeker niet ten goede kwam.. Het werd dan ook een pot met veel gemiste kansen waardoor de winst naar Ad ging.
Marinko mocht als tweede en mocht beginnen tegen Corina, die tot deze avond maar twee keer verloor. Ondanks dat er bij Marinko soms van scherpte totaal geen sprake was, trok hij deze partij aan het langste eind en zo kwam die meede weer op gelijke hoogte.
Hierna mocht Joël aantreden tegen Dick. Ondanks dat dick na twee games op gelijke hoogte stond, was het Joël die ijzersterk doorpakte en na 3-1 als winnaar uit de bus kwam. Er gingen geruchten rond dat de laatste set wel zeer spannend was (76-78), maar dit leek te liggen aan de app 😉
Hierna werd het weer tijd voor de dubbel, waarop Joey uiteindelijk de knoop doorhakte en besloot dat Joël en Marinko de dubbel zouden spelen. Een goede beslissing, bleek achteraf! Want in 3 games bleken ze te sterk voor het duo Ad en Corina. Tussenstand: 1-3
Hierna mocht Joey weer aantreden, ditmaal tegen Corina. Ondanks verwoede pogingen om in deze stroeve zaal zijn eigen spel te blijven spelen kreeg Joey dit niet voor elkaar tegen Corina. Hierdoor kwam ODT toch weer wat dichterbij.
Het was nu de beurt weer aan Joël, die zijn avond goed begon. Ook tegen Ad gaf Joël alles wat hij kon, en omdat hij zijn hoofd goed koel wist te houden na de eerste set verloren te hebben, trok hij de drie opeenvolgende games naar zich toe en won met 3-1. Hierdoor was de tussenstand nu 2-4.
Tegen Dick had Marinko nog steeds geen optimale scherpte maar wel voldoende om de winst binnen te halen. Met een 2-5 voorsprong maakten de mannen zich op voor de laatste 3 partijen.
Joël mocht nog een keer uitkomen tegen Corina.
Joël zat erg lekker in zijn spel waardoor hij door de eerste twee games gemakkelijk heen ging en Corina relatief kansloos liet. In de derde game kwam ze terug en begon de twijfel even toe te slaan bij Joël. Maar na eventjes met Joey te hebben gesproken herpakte Joël zich en won hij in 4 games.
Hierna mocht Joey zijn laatste pot spelen tegen Dick. In deze pot kwam Joey dan toch eindelijk wat meer in zijn spel en bleef hij elke game voor op Dick. Hierdoor won hij vrij eenvoudig in 3 games.
Inmiddels stond er al een nette 2-7 op het scorebord en was het de beurt aan Marinko om tegen Ad af te sluiten. Ondanks dat Marinko nooit van Ad wist te winnen begon hij hoopvol en zonder stress (want 7-2 voor) aan de pot.
Na de eerste twee games stond het 1-1 en ging het gelijk op. In de 3e game leek het erop dat Marinko dan eindelijk een deel van zijn focus gevonden had waardoor hij de 3e game goed afsloot. In de 4e game was Marinko uiteindelijk dan toch zeer goed gefocust en liet hij (bijna) geen kans onbenut meer waardoor hij afsloot met winst! Eindstand 2-8!!
De heren hebben nog zeer lang (met veel drankjes en ook zeker veel hapjes) na geborreld voordat de terugreis weer aantrad.
Met nog 4 wedstrijden te gaan staat Die Meede 3 nu eerste met 1 punt los van de nummer 2!