8ste week Baronie competitie deel 1

De 8ste week van de NTTB competitie zit er op. Hoe hebben de teams het gedaan in deze speelronde? Je leest het hieronder in de wedstrijd verslagen.

Die Meede 1

Die Meede 1 nam het in een uitwedstrijd op tegen BSM 1 in Dongen.
Namens Die Meede waren afgereisd: Ramiro, Marc en Marcel. Namens BSM deden de volgende spelers mee: Herry, Hans en Harry. 
De eerste wedstrijd was tussen Herry en Ramiro. Dit was een wedstrijd waarbij beide spelers in hun nopjes waren, want beide spelers spelen ook met noppen. In een spannende wedstrijd was het Ramiro die door een aantal netballetjes de wedstrijd naar zich toe kon trekken. In 3 games (9-11, 8-11 en 11-13) werd er gewonnen.
Daarna was het Hans tegen Marc. De eerste game was moeizaam voor Marc die het lastig had met het spel van Hans. Gelukkig werd er fanatiek gecoacht door de teamgenoten en dat hielp Marc weer op weg. Hij pakte daarna de voorsprong maar zag Hans toch gelijk maken, dan maar in vijf werd er nog geroepen en zo geschiede het ook. In 5 games (11-4, 9-11, 12-14, 11-8 en 9-11) werd er gewonnen.
Daarna was het Harry tegen Marcel. De eerste game ging gelijk op maar ging naar Harry. De game daarna waren de rollen omgedraaid en wist Marcel de game te winnen. Daarna ging het opeens wat minder bij Marcel en daar profiteerde te tegenstander van. Dan maar in 5 werd er nog geroepen. Maar helaas kwam het daar niet meer van. In 4 games (11-7, 6-11, 11-3 en 11-5) werd er verloren.
Daarna was het tijd voor de dubbel. Hans en Harry tegen Ramiro en Marc. De eerste game was voor de mannen van Die Meede. Daarna werd er ook snel weer gelijk gemaakt. Maar daarna was het ondanks dat de scores dichtbij elkaar zaten, eenrichtingsverkeer in het voordeel van Die Meede. In 4 games (7-11, 11-9, 9-11 en 7-11) werd er gewonnen.
Hans en Ramiro bleven na de dubbel gewoon achter de tafel staan, want hun wedstrijd was de volgende. Ondanks dat Hans een tegenstander is die van aanvallend spel houd, kwam hij maar moeizaam in zijn spel en ging er veel mis aan zijn kant. Iets waar Ramiro dan weer van kan profiteren en zeker als er met enige regelmaat ook nog een netballetje tussen zat. In 3 games (6-11, 4-11 en 8-11) werd er gewonnen.
Daarna was het Herry tegen Marcel. Marcel die niet graag tegen noppen speelt had het in de eerste game moeilijk, maar daarna herpakte hij zich sterk. Maar het was niet genoeg om het om te draaien in een overwinning. In 3 games (11-3, 11-8 en 11-6) werd er verloren.
Daarna was het Harry tegen Marc. Ook deze wedstrijd ging gelijk op en dat maakte de wedstrijd ook spannend. Marc kwam weer op voorsprong maar was deze de game erna weer kwijt. Maar gelukkig kon Marc zich ook deze keer weer prima herpakken en gaf hij daarna geen game meer weg. In 4 games (8-11, 11-9, 5-11 en 7-11) werd er gewonnen.
Daarna was het Hans tegen Marcel. De eerste game was voor Hans, maar daarna was het Marcel die de wedstrijd toch spannend maakte. Helaas wist hij de gelijkmaker niet te maken, waardoor Hans de overwinning kon ruiken. En in de 3de game maakte hij het ook af. In 3 games (11-5, 11-9 en 11-4) werd er verloren.
Daarna was het Harry tegen Ramiro. Tijdens de eerste game werd er al gezegd dat Ramiro maar een staatslot moest gaan kopen met wederom een aantal netballetjes, maar de tweede game spande echt de kroon. Bij een 4-1 achterstand voor Ramiro, leek hij finaal mis te serveren door de bal op de rand van de tafel te slaan. Gevolg is dat de bal omhoog ging als een raket. Maar wat omhoog gaat, komt ook weer naar beneden. Waar iedereen dacht dat deze naast de tafel zou komen, kwam deze op de rand van de tafel terecht aan de kant van de tegenstander en viel bijna direct naar beneden, waardoor Harry kansloos was. Harry dacht dat het geluk nu wel op zou zijn, maar de 4 punten daarna werden allemaal met een netballetje afgemaakt. De wedstrijd werd uiteindelijk in 3 games (6-11, 4-11 en 2-11) gewonnen door Ramiro.
Als laatste mocht Herry het nog opnemen tegen Marc. Marc die wederom goed stond te spelen, had het lastig met het spel van Herry. Dat zorgde ervoor dat de wedstrijd in 3 games (11-7, 11-6 en 11-7) werd verloren.
Die Meede 1 won met 4-6 en staat daarmee 3de in de poule.

Die Meede 2

Die Meede 2 was net als Die Meede 1 ook in Dongen te vinden en namen het op tegen BSM 2.
Namens Die Meede waren Kees, Rien en Bert van de partij. Voor BSM waren Ton, Sjak en Ruud aanwezig.
Dat dit een spannende avond zou gaan worden bleek al na de eerste wedstrijd tussen Ton en Kees. De eerste game had al verlenging nodig en daarna was het ook elke game spannend. Gelukkig voor Die Meede was Kees goed op dreef in deze wedstrijd en werd deze in 4 games (10-12, 3-11, 11-7 en 7-11) gewonnen.
Daarna was het Sjak tegen Rien. Ook dit werd weer een spannende wedstrijd. De uitslagen waren heel spannend en de games hadden ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. Maar ook hier was Die Meede weer de winnaar. In 5 games (4-11, 10-12, 13-11, 13-11 en 6-11).
Daarna was het Ruud tegen Bert. Ook deze wedstrijd was spannend. Bert kwam nog op achterstand maar daarna was het Bert die geen game meer afstond. In 4 games (11-9, 5-11, 5-11 en 6-11) werd er gewonnen.
Daarna was het alweer tijd voor de dubbel. Ton en Ruud namen het op tegen Rien en Bert. Ondanks dat het een spannende wedstrijd was, konden de mannen van Die Meede het niet voor elkaar krijgen om een game te winnen. In 3 games (11-8, 13-11 en 11-5). Het eerst punt voor BSM was binnen, is dit een omslagpunt in de wedstrijd?
Daarna was het tijd voor de wedstrijd tussen Sjak en Kees. Dit was ook weer een spannende wedstrijd en ondanks alle inspanningen die Kees ondernam, wilde het maar niet lukken in deze wedstrijd. In 3 games (11-6, 12-10 en 11-8) werd de wedstrijd verloren.
Daarna was het Ton tegen Bert. Wederom zou dit weer een spannende wedstrijd worden. Na een goede game van Bert kwam Ton weer terug in de wedstrijd. Daarna was het heel close tussen de beide spelers, maar het voordeel viel net de verkeerde kant op voor Bert. In 4 games (7-11, 11-8, 11-9 en 11-9) werd er verloren.
De stand was weer gelijk.
Daarna was het Ruud tegen Rien. Ook dit werd weer een hele spannende wedstrijd. De eerste 2 games waren heel dichtbij elkaar. En beide spelers wonnen er 1. Helaas nam Ruud de wedstrijd daarna over. In 4 games (10-12, 12-10, 11-5 en 11-2) werd er verloren.
Daarna was het Sjak tegen Bert. Bert begon goed aan de wedstrijd en kwam op een mooie voorsprong, maar opeens was daar Sjak weer al was het maar net aan. Gelukkig was een vijfde game niet nodig in deze wedstrijd, want Bert klaarde het klusje al in de vierde game. In 4 games (7-11, 7-11, 13-11 en 7-11) werd er gewonnen.
Daarna was het Ruud tegen Kees. Ruud had het betere spel tegen Kees. Ondanks dat Kees ook uitstekend stond te spelen, had hij geen mazzel met de uitslagen en de punten. In 3 games (11-5, 11-3 en 11-4) werd er verloren.
Daarna, als laatste, mochten Ton en Rien het nog tegen elkaar opnemen. Ze waren ook de laatste 2 spelers in de zaal, want de andere teams waren ondertussen allemaal al klaar. Die konden wel genieten van de spannende wedstrijd die werd voorgeschoteld. De bakken popcorn ontbraken maar die hadden wel leeg gegaan. In een wedstrijd waarbij alle games benodigd waren, was het Bert die als winnaar uit de bus kwam. In 5 games (8-11, 14-12, 11-4, 10-12 en 9-11) werd er gewonnen. 
Die Meede 2 speelt met 5-5 gelijk en staat op de 4de plek.

Die Meede 3

Die Meede 3 speelt vandaag (22-11-2023) nog tegen Never Down 1.
Het verslag van deze wedstrijd en een overzicht van de andere teams (omdat in alle poules nog wedstrijden worden gespeeld vandaag) qua stand wordt later deze week toegevoegd.

Die Meede 4

Die Meede 4 moest op maandag naar Dior 1.
Namens Die Meede deden: Theo, Peter en Arne mee. Dior speelde met: Jaap, Bert en Ben.
De eerste wedstrijd was Jaap tegen Theo. Jaap begon goed tegen Theo, maar Theo gaf goed weerstand. Na een 2-0 achterstand was daar opeens de game winst voor Theo. Helaas kon hij de 4de game net niet binnenhalen anders had de wedstrijd zomaar anders kunnen aflopen. In 4 games (11-6, 11-7, 7-11 en 11-7) werd er verloren.
Daarna was het Bert tegen Peter. Peter had het moeilijk tegen Bert maar kon toch ook aardig bij blijven qua scores. Helaas moest hij ook zijn meerdere erkennen in Bert. In 3 games (11-7, 11-6 en 11-8) werd er verloren.
Daarna was het Ben tegen Arne. Arne speelde een goede wedstrijd en wist de eerste game te winnen. De tweede game was al spannender maar ging ook naar Arne. Die dan maar besloot de wedstrijd in 3 games (6-11, 9-11 en 6-11) te winnen.
Tijd voor de dubbel. Jaap en Bert namens Dior tegen Theo en Peter namens Die Meede. Helaas was de dubbel van Dior beter ingespeeld op elkaar en dat was het voordeel voor de overwinning. In 3 games (11-5, 11-4 en 11-8) werd er verloren.
Daarna was het Bert tegen Theo. Theo speelde wederom een goede wedstrijd maar haalde elke keer net niet de eindstreep in de games op tijd. In 3 games (11-8, 11-9 en 11-9) werd er verloren.
Jaap tegen Arne was de volgende wedstrijd en ondanks de spannende wedstrijd wist Arne het prima vol te houden. In 3 games (6-11, 7-11 en 7-11) werd er gewonnen.
Daarna was het Ben tegen Peter. De eerste game was zeer overtuigend als we de uitslag moeten geloven, daarna kwam Ben toch beter in de wedstrijd waarbij het op de derde game toch echt oppassen was voor Peter. Maar gelukkig kon er gejuicht worden door Peter, want in 3 games (3-11, 6-11 en 10-12) werd de wedstrijd gewonnen.
De laatste drie wedstrijden van de avond waren alweer aangebroken. 
Bert tegen Arne was de eerste van deze drie wedstrijden. Arne kon het goede gevoel van de eerste twee wedstrijden niet doortrekken naar de derde wedstrijd. Deze wedstrijd ging in 3 games (11-5, 11-3 en 11-7) verloren.
Daarna was het Ben tegen Theo. Theo begon overtuigend en pakte de eerste game. De tweede game ging maar nipt verloren en datzelfde gelde voor de derde game. In de vierde game kon Theo het helaas ook niet omdraaien. In 4 games (3-11, 13-11, 11-9 en 11-7) werd er verloren.
Jaap tegen Peter was de laatste wedstrijd van de avond. Wederom begon Peter weer goed aan de wedstrijd en hij won de eerste game. Daarna kon Peter wel goed bij blijven maar geen game meer pakken. Alleen in de vierde game ging het niet helemaal volgens het aanvalsplan, want die werd toch makkelijker gewonnen door Jaap. Uiteindelijk werd deze wedstrijd in 4 games (5-11, 11-7, 11-8 en 11-3) verloren.
Die Meede 4 staat nu op de 5de plek op het moment van schrijven.