De 5de week van de Baronie competitie zit erop

De 5de week van de Baronie competitie zit erop. Hoe hebben de teams het gedaan in deze 5de speelronde? 
3 van de 4 teams speelden thuis en er stond een top wedstrijd op het programma in deze ronde: Die Meede 2 die het opnemen tegen Die Meede 3. Welke van deze 2 teams gaat deze clash winnen? Je leest het in de wedstrijdverslagen hieronder.

Die Meede 1

Die Meede 1 nam het thuis op tegen Rikketik 2. Een belangrijke wedstrijd want de twee teams staan dicht bij elkaar op de ranglijst.
Namens Die Meede waren Ramiro, Fred (invaller) en Jack van de partij. Rikktetik kwam met: Kwinten, Jan en Robert. 
De eerste wedstrijd was Ramiro tegen Kwinten. Een spannende wedstrijd waarbij de uitslag dichtbij elkaar lag in elke game, op één game na. Maar helaas voor Ramiro was het niet zijn avond. In 4 games (9-11, 9-11, 11-3 en 7-11) werd er verloren.
De tweede wedstrijd was Fred tegen Jan. Ook Fred speelde een uitstekende wedstrijd. De eerste game moest hij afstaan maar hij maakte al snel de gelijk maker. Daarna ging het helaas wat minder. De wedstrijd werd uiteindelijk in 4 games (6-11, 11-9, 3-11 en 5-11) verloren.
Daarna was het Jack tegen Robert. Een mooie wedstrijd waarbij de mannen beide lieten zien dat zij de techniek hebben om een bal lang in het spel te houden. Maar het was Jack die op de juiste momenten toesloeg en de wedstrijd, met 3, gelijk geëindigde, games (11-8, 11-8 en 11-8) wist te winnen.
Daarna was het tijd voor de dubbel. Ramiro en Jack tegen Kwinten en Robert. De eerste game werd gewonnen door de mannen van Die Meede maar daarna moesten ze toch de gelijkmaker slikken. De mannen van Die Meede pakte daarna de leiding en in de vierde game werd het behoorlijk spannend. Konden de mannen de druk aan? Dat konden ze zeker want in 4 games (11-9, 7-11, 11-6 en 12-10) werd er gewonnen.
Daarna was het Fred tegen Kwinten. Fred kwam twee games achter, maar wist dit op een hele spannende manier om te draaien. Er moest dus voor het eerst deze avond een vijfde game gespeeld gaan worden. En ondanks de mentale tik die werd uitgedeeld door Fred, was het toch Kwinten die de wedstrijd wist te winnen in 5 games (6-11, 12-14, 11-9, 11-9 en 2-11).
Daarna was het Ramiro tegen Robert. Ramiro die al niet helemaal fit was moest flink aan de bak maar pakte de eerste twee games van de wedstrijd. Daarna stortte het helemaal in en kwam Robert weer terug in de wedstrijd. In de laatste game gaven beide mannen alles wat ze nog hadden om de wedstrijd te winnen. Met wat geluk was het Ramiro die de wedstrijd wist te winnen in 5 games (11-9, 11-5, 4-11, 4-11 en 14-12) al kostte dit wel een hele hoop energie.
Jack tegen Jan was de wedstrijd die daarna op het programma stond. Jack was scherp en bij de les en wist de wedstrijd overtuigend in drie games (11-4, 11-6 en 11-1) te winnen, waarbij de laatste game bijna geheel foutloos was.
Daarna was het alweer tijd voor de laatste drie wedstrijden. Fred tegen Robert was de eerste van deze drie wedstrijden. En wat een wedstrijd was dat. Het was een spannende strijd van het begin tot eind en waar eigenlijk niemand op gerekend had, gebeurde Fred won de wedstrijd in 3 games (11-8, 11-6 en 12-10) en pakte zo een belangrijk punt voor Die Meede.
Daarna werden de laatste twee wedstrijden tegelijk gespeeld. Maar we behandelen deze in het verslag toch allebei apart.
Als eerste Jack tegen Kwinten. Jack moest deze wedstrijd weer scherp zijn en een punt binnen halen, want één puntje binnen halen betekende een overwinning. Jack deed het in die wedstrijd uitstekend en kon zijn eigen spel prima tot uiting brengen. In 3 games (11-5, 11-6 en 11-3) werd er gewonnen. Jack zorgde er dus al voor dat er gewonnen werd. 
Kan Ramiro dan tegen Jan nog een extra puntje binnen halen? Het begin van de wedstrijd was uitstekend, maar daarna kwam Ramiro niet meer goed in zijn spel en was het niet voldoende om een punt uit het vuur te halen, al moest Jan er wel hard voor werken. In 4 games (11-4, 8-11, 10-12 en 10-12) werd er verloren.
Die Meede 1 won met 6-4 van Rikketik 2 en deelt daarmee een klein tikje uit aan de concurrent. Na deze wedstrijd staat Die Meede 1 op een 2de plek, maar de nummer 3 en 4 moeten nog tegen elkaar en de verschillen zijn klein, terwijl de nummer 1 al flink is uitgelopen. De strijd om plek 2 ligt dus nu helemaal open! Lukt het Die Meede 1 om deze plek in handen te houden?

Die Meede 2 en Die Meede 3

Dan stond er in de 1ste klasse van de Baronie een ware clash op het programma. Die Meede 2 nam het op tegen Die Meede 3. Die Meede 2 is de thuisspelende ploeg en ze traden aan met Bert, Wim en Rien. Die Meede 3 traden aan met: Jan, Frank en Jan.
Welk team van Die Meede gaat deze clash winnen?
De eerste wedstrijd was tussen Bert en Jan. Tijdens de eerste game werd al gelijk duidelijk dat beide teams voor de overwinning wilde gaan. De eerste game was spannend, maar daarna werd de wedstrijd toch opeens een stuk sneller beëindigd dan men in eerste instantie had verwacht. Bert kwam in zijn spel en pakte snel de overhand in de wedstrijd en stond deze niet meer af. Uiteindelijk werd de wedstrijd in 3 games (11-9, 11-2 en 11-4) gewonnen door Bert.
Daarna was het Wim tegen Frank. De wedstrijd was ook spannend en Wim en Frank genoten ook beide van de wedstrijd. De eerste game eindigde in het voordeel van Wim. Daarna nam Wim de wedstrijd meer in handen door ook de tweede game te winnen. Maar Frank geeft zich niet zomaar gewonnen en dat bleek ook nu het geval te zijn. In een spannende derde game viel echter al wel de beslissing voor deze wedstrijd. In 3 games (11-6, 11-4 en 11-8) werd de wedstrijd door Wim gewonnen. Die Meede 2 staat nu 2-0 voor.
Daarna was het Rien tegen Jan. De eerste game werd door Jan gewonnen en ook de tweede game werd gewonnen door Jan. Dat betekende dat Rien een tandje bij moest zetten en dat gebeurde. De derde game was een prooi voor Rien al was het wel maar nipt. Nu moest Jan ervoor zorgen dat er niet gelijk gemaakt werd. Beide speelde vol voor de winst maar Jan trok de wedstrijd over de streep. In 4 games (6-11, 8-11, 11-9 en 6-11) werd er door Jan gewonnen. De stand na de eerste drie wedstrijden was 2-1 in het voordeel van Die Meede 2.
Daarna was het tijd voor de dubbel. Bert en Rien tegen Jan en Frank. De dubbel was hard tegen hard, want beide teams wilde koste wat het kost het punt binnen halen. Dit zorgde meteen voor vuurwerk in de eerste game van deze dubbel. De game werd gewonnen door de mannen van Die Meede 2. Ze pakte daarna ook gelijk door en pakte ook de tweede game. Maar daarna werd op zeer overtuigende wijze de spanning weer terug in de wedstrijd gebracht door de mannen van Die Meede 3. Maar Bert en Rien lieten zich niet gek maken en pakte de vierde game. Hierdoor was de overwinning voor Die Meede 2 in 4 games (12-10, 11-5, 1-11 en 11-4) en is de stand nu op 3-1 gezet.
Kan Die Meede 3 het tij keren?
De volgende wedstrijd was tussen Wim en Jan. De wedstrijd was spannend maar Wim was in deze wedstrijd wel de betere speler. Maar ondanks dat deed Jan er alles aan om de puntjes in zijn voordeel te krijgen. Maar helaas lukte het hem niet om een game te winnen. In 3 games (11-6, 11-4 en 11-3) werd de wedstrijd gewonnen door Wim.
Daarna was het Bert tegen Jan. Bert begon goed aan de wedstrijd en wist de eerste game nipt te winnen. Jan kwam daarna beter in zijn spel en maakte de gelijkmaker. Daarna bleef het tot het eind spannend en hadden beide mannen telkens kans om de games te winnen. Maar het was ditmaal Jan die de wedstrijd in 4 games (11-9, 7-11, 9-11 en 9-11) wist te winnen. Die Meede 3 doet weer mee en de stand is nu 4-2.
Tijdens deze wedstrijd werd helaas Frank gebeld en moest hij de wedstrijden daarna staken vanwege omstandigheden. Dit betekende dat Die Meede 2 er 2 punten bij kreeg en de stand 6-2 werd. 
Kan Die Meede 3 in de laatste 2 wedstrijden toch nog wat puntjes binnen halen?
Wim mocht het opnemen tegen Jan. Jan welke beide wedstrijden al had gewonnen, ging voor de drieklapper. De wedstrijd was voor de toeschouwers leuk om te zien want beide mannen hadden het reuze naar hun zin, ondanks dat de wedstrijd niet zo spannend zou worden als beide mannen hadden gehoopt. Wim won de wedstrijd in 3 games (11-4, 11-2 en 11-1).
Daarna was de laatste wedstrijd van de avond voor Rien en Jan. Het spreekwoord “last best” gelde hier zeker want wat een wedstrijd was dit. De eerste game ging maar nipt naar Rien. Daarna was het Jan die de gelijkmaker ook maar nipt wist binnen te halen. Daarna nam Jan wel de leiding in de wedstrijd maar hij kon niet voorkomen dat Rien toch weer gelijk maakte. De laatste wedstrijd moest dus met een vijfde beslissende game beslist gaan worden. Helaas was deze game niet de beste van Jan deze avond. In 5 games werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen door Rien. 
Die Meede 2 wint deze editie van Die Meede 3 met 8-2. Door deze overwinning van Die Meede 2 staan ze nu op een mooie 2de plek, met een kleine achterstand op de nummer 1 en een comfortabele voorsprong van 7 punten op de nummer 3.
Die Meede 3 staat nu op de 5de plek en staat nu op een nacompetitie plek. De verschillen naar boven zijn klein, dus alles is nog mogelijk.
Lukt het Die Meede 2 om de weg omhoog verder in te zetten en lukt het Die Meede 3 om de onderste plekken te verlaten? 

Die Meede 4

Die Meede 4 speelde ook een thuiswedstrijd en die namen het op tegen Stik Rijsbergen 4.
Die Meede trad aan met: Theo, Peter en William. Stik was afgereisd met: Jeanne, Jolanda en Maarten.
De eerste wedstrijd was tussen Theo en Jeanne. Dit was gelijk een spannende wedstrijd. Theo speelde een goede wedstrijd maar moest de eerste game wel aan Jeanne laten. Daarna in de tweede game was het echt alles of niets voor beide spelers. Maar nipt ging ook deze verloren. In de derde game was het ook spannend maar ook hier was het net niet voldoende om de game binnen te halen. In 3 games (5-11, 13-15 en 8-11) werd er verloren.
Daarna was het Peter tegen Jolanda. Ook dit was een spannende wedstrijd. Maar Peter was in de eerste game de zenuwen de baas en pakte nipt deze game. Daarna werd het toch gelijk door dat Jolanda de game nipt wist te winnen. Maar Peter speelde een goede wedstrijd en liet zich niet gek maken en wist de derde game weer te winnen. Uiteindelijk was ook de volgende game een prooi voor Peter die daarna het eerste punt van de avond kon vieren. In 4 games (12-10, 8-11, 11-8 en 11-7) werd er gewonnen.
Daarna was het William tegen Maarten. De eerste game ging goed voor William die deze ook wist te winnen. Daarna kwam Maarten beter in de wedstrijd en moest William bij de les blijven. Dat lukte hem deze game maar nipt, maar nipt is ook voldoende. De derde game was overtuigender en de wedstrijd was daarna ook afgelopen. In 3 games (11-6, 11-9 en 11-5) werd deze gewonnen.
Daarna was het tijd voor de dubbel. Theo en Peter tegen de dames van Stik: Jeanne en Jolanda. Een wedstrijd die voor het publiek gespeeld werd zo leek het. De eerst game werd nog afgestaan, maar daarna wisten de mannen van Die Meede de gelijkmaker te maken. Daarna waren het toch de dames van Stik die de leiding weer namen. Wederom was het Die Meede die gelijk maakte. Er moest dus een beslissende vijfde game worden gespeeld om de winnaar te kunnen bepalen. Ook deze was spannend, maar het waren de dames van Stik die mochten juichen na deze wedstrijd. In 5 games (5-11, 12-10, 6-11, 11-7 en 7-11) werd de wedstrijd gewonnen.
De stand was na de dubbel ook gelijk. Kunnen de mannen van Die Meede de overwinning nog binnen halen?
De volgende wedstrijd was Peter tegen Jeanne. Beide al warm door de dubbel werd ook deze wedstrijd een spannende voorstelling. De eerste game was nipt voor Peter. Daarna pakte Jeanne direct de gelijkmaker door de tweede game met overtuiging te winnen. Maar na wat coaching van het team, was het Peter die de derde game weer wist te winnen. Daarna moest Peter doorpakken en dat deed hij ook. Ook de vierde game werd knap gewonnen, hierdoor werd de wedstrijd in 4 games (13-11, 5-11, 11-6 en 11-4) beslist in het voordeel van Peter.
Daarna was het Theo tegen Maarten. De eerste games waren wederom voor het publiek want wat maakte de mannen er een spannende wedstrijd van. De eerste game werd nipt gewonnen door Theo en de tweede nipt gewonnen door Maarten. Hierdoor lag alles weer open. De derde game was Theo de betere speler en pakte hij met enige overtuiging de derde game. Daarna pakte hij uitstekend door want ook de vierde game werd gewonnen. De wedstrijd werd dus in 4 games (11-9, 9-11, 11-5 en11-8) winnend afgesloten.
Daarna was het William tegen Jolanda. De eerste twee games waren zeer overtuigend voor William die Jolanda bijna geen kans gaf om een puntje te behalen. De derde game werd het spel van William iets minder en daar wist Jolanda van te profiteren. Maar daarna kwam William weer in zijn spel en werd de vierde game weer gewonnen. In 4 games (11-3, 11-3, 10-12, 11-2) was deze wedstrijd voor William.
Daarna was het alweer tijd voor de laatste 3 wedstrijden.
Peter en Maarten mochten als eerste en dat werd wederom een wedstrijd voor het publiek. Peter kwam op voorsprong maar moest toch toezien dat Maarten de gelijkmaker maakte. Daarna ging het gelijk op en pakte Maarten de derde game. De vierde game was echter weer een prooi voor Peter. Waardoor ook voor deze wedstrijd een beslissende vijfde game nodig was. Uiteindelijk werd de wedstrijd in 5 games (11-5, 7-11, 9-11, 11-9 en 2-11) verloren.
Daarna was het William tegen Jeanne. De eerste game was voor William en ook de tweede was een prooi voor William. Net zoals in de wedstrijd tegen Jolanda was ook hier in de derde game de concentratie niet helemaal aanwezig en ook Jeanne profiteerde hier optimaal van. Maar William herpakte zich en de vierde game werd weer op overtuigende wijze gewonnen. De wedstrijd werd dus in 4 games (11-5, 11-6, 9-11 en 11-2) gewonnen.
De laatste wedstrijd van de avond was tussen Theo en Jolanda. De eerste game was echt op het scherpst van de snede gespeeld door beide spelers. Maar Jolanda wist de eerste game nipt te winnen. Daarna pakte ze ook het initiatief in deze wedstrijd over. In 3 games (10-12, 4-11 en 3-11) werd er verloren.
Die Meede won met 6-4 van Stik Rijsbergen 4 en staat na deze wedstrijd nog steeds op de 1ste plek, al is de voorsprong op de nummer 2 wel iets kleiner geworden naar 4 punten. Kan Die Meede 1 de eerste plek in handen houden?