De laatste ronde Baronie competitie

Het seizoen komt ten einde met de laatste speelronde van de Baronie competitie.
Die Meede 1 speelt nog volop voor handhaving. Die Meede 2 kan nog kampioen worden. Die Meede 3 wil handhaven en Die Meede 4 was vorige week al kampioen. 
Hoe is het de teams vergaan in deze laatste ronde?

Die Meede 1

Die Meede 1 speelde een uitwedstrijd tegen Rikketik 2 in Breda. Voor Die Meede 1 is dit een belangrijke wedstrijd in de strijd om klasse behoud. Lukt het Die Meede 1 om in de ereklasse te blijven en de promotie/degradatie wedstrijd te ontlopen? Dan moeten er minimaal 4 punten worden behaald tegen de concurrent…
Die Meede trad aan met: Marc, Jack en Wim (invaller) en namen het op tegen: Robert, Kwinten en Robert-Jan van Rikketik.
De eerste wedstrijd was een gelijk opgaande wedstrijd welke goed begon voor Marc. Daarna maakte Robert gelijk en ging hij erop en erover door de derde game met 11-0 te winnen. Maar Marc liet zich niet uit het veld slaan en kwam goed terug en de beslissende game was nodig. Helaas ging deze nipt verloren en werd de wedstrijd in 5 games (9-11, 11-7, 11-0, 5-11 en 11-8) verloren.
De tweede wedstrijd was Kwinten tegen Jack. Ook dit was een spannende wedstrijd welke voor Jack moeizaam verliep. Hij begon goed aan de wedstrijd en pakte een ruimte voorsprong maar toch zag hij Kwinten gelijk maken. in de beslissende game was het maar nipt, maar in 5 games (6-11, 8-11, 11-7, 11-9 en 10-12) werd er gewonnen.
Daarna was het Robert-Jan tegen Wim. Ook deze wedstrijd was spannend en De wedstrijd werd qua games telkens gelijk verdeeld. In de beslissende game was het Wim die de wedstrijd in het voordeel van Die Meede wist te beslissen en dus in 5 games (4-11, 11-5, 6-11, 11-8 en 9-11) wist te winnen.
De dubbel tussen Robert en Kwinten en Jack en Marc ging redelijk gelijk op, maar de samenstelling van Die Meede wordt niet heel vaak gebruikt en daar lag voor Rikketik de kans. In 4 games (11-5, 11-6, 6-11 en 11-6) werd er verloren.
De vijfde wedstrijd was Kwinten tegen Marc. Marc die wederom een top begin had, kwam net te kort om de eerste game te winnen. Daarna nam Kwinten de wedstrijd over en in 3 games (13-11, 11-3 en 11-5) werd er verloren.
Daarna was het Robert tegen Wim. Deze 2 mannen kennen elkaar door en door en dat zorgde voor een spannende en lange wedstrijd. Uiteindelijk was het Wim die in 5 games (14-12, 8-11, 11-13, 11-8 en 11-6) wist te winnen.
Daarna was het Robert-Jan tegen Jack. De eerste game was spannend, maar in de tweede game kon Jack zijn stempel drukken op de wedstrijd. In de derde game verliep het iets moeizamer maar Jack won in 3 games (8-11, 5-11 en 7-11) de wedstrijd.
Hiermee was ook her vierde punt een feit en speelde Die Meede zich veilig!
Daarna was het Kwinten tegen Wim. Wim schoot uit de startblokken en gaf kwinten geen kans, maar daarna werd het toch nog spannend, maar in 3 games (1-11, 9-11 en 8-11) werd er gewonnen.
De negende wedstrijd was Robert-Jan tegen Marc. Marc was wederom goed in vorm en liet zien dat hij steeds beter en beter word in deze klasse. Helaas vielen de games net de verkeerde kant op, maar het scheelde heel weinig! In 4 games (11-9, 11-5, 9-11 en 11-8) werd er verloren.
Als laatste mochten Robert en Jack de avond sluiten. De eerste game was vlot voor Jack, maar daarna kwam er meer tegenstand. Uiteindelijk wist ook Jack deze wedstrijd beheerst uit te spelen in 3 games (4-11, 8-11 en 9-11).
Die Meede 1 wint met 4-6 bij Rikketik 2 en sluit de competitie nu af op een mooie 3de plek. Volgend seizoen zijn ze wederom in de ereklasse te bewonderen.

Die Meede 2 en Die Meede 3

Het is weer tijd voor 1 van de mooiste wedstrijden van het seizoen: Die Meede 3 tegen Die Meede 2. De beide teams moeten nog vechten voor een goed resultaat. Dus hoe gaat deze wedstrijd aflopen?
Namens de thuis spelende ploeg: Die Meede 3, zijn de volgende spelers opgetrommeld: Frank, Marinko (invaller) en Jan. De uitspelende ploeg (soort van) is Die Meede 2 en ze traden aan met: Bert, Wim en Rien. 
Wie gaat deze clash tussen de Die Meede teams winnen?
De eerste wedstrijd was Frank tegen Bert. Gelijk werd duidelijk dat beide teams volop voor de punten gingen en er werd gelijk een volledige set gespeeld met een beslissende vijfde game die moest bepalen wie het eerste puntje mocht bijschrijven. Na een mooie wedstrijd was het Bert die in 5 games (11-2, 11-9, 10-12, 9-11 en 5-11) de wedstrijd won, na twee games achter te hebben gestaan.
De tweede wedstrijd was tussen Marinko en Wim. De wedstrijd ging gelijk op met enige toverballen van beide spelers die er om bekend staan graag aparte balletjes te geven. Uiteindelijk was de beste tovenaar Wim die de wedstrijd in 4 games (9-11, 8-11, 12-10 en 7-11) winnend wist af te sluiten.
De derde wedstrijd tussen Jan en Rien was ook weer een mooi tafeltennis gevecht. Spannend tot het laatste punt maar ditmaal was het Jan die de punten bij mocht schrijven door in 5 games (10-12, 6-11, 13-11, 11-6 en 11-3) te winnen.
De stand na de eerste 3 wedstrijden 1-2. Die Meede 2 aan de leiding.
De dubbel was Frank en Jan tegen Bert en Rien. De eerste game was een prooi voor Bert en Rien, maar daarna pakte Frank en Jan het initiatief over. De gelijkmaker viel en de wedstrijd lag weer volledig open. Frank en Jan kwamen steeds beter in de wedstrijd en dat zorgde ervoor dat ze de wedstrijd in 4 games (9-11, 11-6, 11-5 en 11-7) wisten te winnen.
De stand weer gelijk, dus alles was weer mogelijk.
De vijfde wedstrijd was tussen Marinko en Bert. De eerste game was Marinko de betere, maar in de tweede game was het oppassen geblazen. Maar het was helaas niet genoeg om de gelijkmaker te maken. Met een voorsprong in handen besliste Marinko de wedstrijd in 3 games (11-5, 12-10 en 11-5).
Daarna was het Frank en Rien die het tegen elkaar moesten opnemen. Frank nam in de eerste game het initiatief en die stond hij daarna niet meer af. Hoe Rien het ook probeerde hij kon Frank niet in de positie brengen om veel fouten te maken. De wedstrijd werd in 3 games (11-6, 11-4 en 11-7) gewonnen door Frank.
De zevende wedstrijd tussen Jan en Wim was ook weer een mooie strijd. Jan nam de leiding in de wedstrijd en wist deze zelfs uit te breiden naar twee games. Maar daarna kwam tovenaar Wim weer op stoom en die besloot alles op alles te gaan spelen. Dit pakte goed uit en uiteindelijk won Wim de wedstrijd in 5 games (11-7, 12-10, 3-11, 4-11 en 4-11).
Na deze wedstrijd was de stand: 4-3 in het voordeel van Die Meede 3.
De laatste drie wedstrijden. Als eerste van deze wedstrijden was het Marinko tegen Rien. De eerste game werd gewonnen door Marinko. Maar Rien geeft zich niet zomaar gewonnen en dus viel al snel de gelijkmaker. Daarna was het toch Marinko die de betere was in de wedstrijd en in 4 games (11-7, 4-11, 11-4 en 11-5) werd er gewonnen.
Dit punt betekende ook dat er minimaal gelijk gespeeld ging worden.
De negende wedstrijd was tussen Jan en Bert. Ook dit was weer een mooie wedstrijd voor het publiek welke nog net niet op de banken was gaan staan. De wedstrijd was spannend en beide heren waren niet van plan om te verliezen. Uiteindelijk werd er naar 3 spannende games (11-8, 11-6 en 11-5) een winnaar bekend en dat was Jan.
Die Meede 3 pakt de winst, maar kunnen ze deze nog vergroten?
Dan moest Frank gaan winnen van Wim die in goede vorm verkeerd. De eerste game was spannend en deze ging nipt naar Wim. De voorsprong werd daarna uitgebreid naar twee games. Maar Frank gaf het niet op en legde beslag op de derde game. Uiteindelijk was het Wim die na 4 games (10-12, 2-11, 11-7 en 4-11) als winnaar uit de bus kwam.
De clash tussen de 2 Die Meede Teams werd ditmaal gewonnen door Die Meede 3 welke met 6-4 zegevierde door de overwinning op Die Meede 2. Die Meede 2 pakte hierdoor wel, wellicht tijdelijk, de eerste plek over van Prinsenbeek. Prinsenbeek speelt op 17 april nog hun wedstrijd tegen de nummer 3. Afhankelijk van die uitslag mag Die Meede 2 zich of kampioen noemen of zich gaan voorbereiden op de promotie/degradatie wedstrijd voor promotie naar de hoofdklasse. De tegenstander daarin wordt vermoedelijk Gageldonk 1. Al is er nog een kleine kans dat in de hoofdklasse Belcrum 3 nog de 5de plek kan pakken (dan moet er minimaal met 10-0 gewonnen door Beclrum) of dat Stik Rijsbergen 2 de nummer 5 gaat worden. Dan moet Gageldonk 1 minimaal met 9 punten verschil winnen. Daar de kansen hierop klein zijn is de kans het grootst dat Gageldonk 1 de tegenstander gaat worden in een promotie/degradatie wedstrijd.
Die Meede 3 is door deze overwinning niet direct gedegradeerd, maar ze moeten zich wel opmaken voor een promotie/degradatie wedstrijd om degradatie naar de 2de klasse te voorkomen. Hun tegenstander daarin zal zijn: Gageldonk 3. Gaat het Die Meede 3 lukken om te handhaven?

Die Meede 4

Die Meede 4 kroonde zich vorige week al tot kampioen en had deze week personele problemen, waardoor ze met 2 man maar konden afreizen naar Rijsbergen om het tegen Stik Rijsbergen 4 op te nemen.
Namens Die Meede 4 waren Arne en Peter van de partij. Stik Rijsbergen 4 trad aan met Jeanne, Jolanda en Maarten.
De eerste wedstrijd tussen Jeanne en Arne was spannend en Arne bood goed tegenstand, maar kon niet voorkomen dat er in 3 games (11-8, 11-9 en 11-9) verloren werd.
De tweede wedstrijd tussen Jolanda en Peter was een spannende wedstrijd waarbij Peter de leiding pakte. Daarna draaide de wedstrijd en werd er in 4 games (9-11, 14-12, 11-7 en 11-6) verloren.
De derde wedstrijd is niet gespeeld en dat betekende een overwinning voor Maarten omdat er geen tegenstander was.
De dubbel ging tussen Jeanne en Jolanda en Arne en Peter. Ondanks dat Arne niet van het dubbelen is werd er wel uitstekend gespeeld door de mannen van Die Meede. In 3 games (3-11, 10-12 en 7-11) werd er gewonnen.
De vijfde wedstrijd tussen Jolanda en Arne was ook weer spannend, maar net zoals in de eerste wedstrijd kam Arne net te kort. In 3 games (11-8, 11-6 en 11-9) werd er nipt verloren.
De zesde wedstrijd werd niet gespeeld en dat betekende een overwinning voor Jeanne.
De zevende wedstrijd tussen Maarten en Peter ging gelijk op en Peter had het lastig met het spel van Maarten. De eerste game werd verloren, maar Peter wist zich te herpakken en maakte gelijk. Daarna was het telkens op het laatst dat Maarten toesloeg en Peter in 4 spannende games (11-8, 9-11, 11-8 en 11-7) verloor.
De achtste wedstrijd werd niet gespeeld en dat betekende een overwinning voor Jolanda.
De negende wedstrijd was Maarten tegen Arne. De eerste game werd gewonnen door Arne die daarna het spel door had en het initiatief overnam. Uiteindelijk werd er in 4 spannende games (11-9, 7-11, 8-11 en 8-11) gewonnen.
De laatste wedstrijd was Jeanne tegen Peter. De eerste game ging naar Jeanne al was het nipt, daarna maakte Peter gelijk. Alleen daarna was het toch Jeanne die weer de leiding pakte. Maar Peter maakte weer gelijk. Hierdoor was de beslissende game nodig. In 5 games (11-5, 11-13, 11-9, 6-11 en 5-11) was de winst in deze wedstrijd voor Peter!
Die Meede 4 verloor met 7-3 van Stik Rijsbergen 4.