Competitie nieuws

Die Meede 1 boekt ruime overwinning tegen Belcrum 5

Het vlaggenschip van Die Meede trad in zijn tweede wedstrijd van de najaarscompetitie aan tegen Belcrum 5. Exact een jaar geleden stond deze derby ook op het programma en toen boekte Die Meede 1 een nipte 6-4 overwinning. Dit keer stonden Joost Bakx, Adri Verhoeve en Djonah Ammersdorffer in de basis bij Die Meede en voor Belcrum traden Sjoerd van Thoor, Chi Li en Richard Koomen aan.

Evenals een jaar geleden werd ook nu het spits van de avond afgebeten door Adri en Sjoerd. Destijds verloor Adri zeer nipt van Sjoerd, maar deze keer trok Adri aan het alom bekende langste eind en won met 3-2. Joost won vervolgens redelijk eenvoudig van penhouder Chi en Djonah liet geen spaan heel van Richard, die mogelijk al met zijn gedachten in het vliegtuig zat. Het dubbelspel leek het eerste punt te gaan opleveren voor Belcrum, maar bij een 0-2 en 7-9 achterstand wisten Djonah en Adri het tij te keren en wonnen de partij met een mooie Houdini act alsnog met 3-2. Tussenstand “bij de thee”: 4-0.

In een open partij wist Joost met 3-1 van Sjoerd te winnen en Adri won met 3-0 van vakantieman Richard. “Geleerden” wisten te melden dat het voor Adri inmiddels ruim 7 maanden geleden was, dat hij twee partijen op één competitie avond wist te winnen (en dat was tegen twee invallers). Met 3-2 worstelde Djonah zich langs Chi, waardoor er rond half 11 inmiddels een 7-0 score op het bord stond. Ongekend!

Joost won tegen Richard ook zijn 6e partij van het seizoen, waarna Richard kon gaan douchen en inchecken. In de 9e wedstrijd wist Sjoerd voor Belcrum de hatelijke nul van het bord te wissen, door gedegen met 3-1 te winnen van Djonah. Het slotstuk was voor Adri en Chi. Adri hield het hoofd koel en wachtte zijn kansen geduldig af. Met 3-1 zette hij een prachtige 9-1 eindstand op het reeds eerder genoemde scorebord. De “geleerden” werden weer opgetrommeld en zij kwamen tot de ontdekking dat het ruim anderhalf jaar geleden was, dat Adri 3 enkelpartijen in een competitiewedstrijd wist te winnen. Kortom, tijd voor een pilsje (hetgeen overigens ook na verlies gedronken wordt). Ook Joost won 3 wedstrijden en behield zijn ongeslagen status. Djonah wist 2 overwinningen te boeken en had een groot aandeel bij de dubbelspel overwinning. Na twee speelweken mag Die Meede zich de trotse koploper in de 1e klasse A noemen.

Er werd nog gezellig nageborreld met de tegenstanders en hun supporters. Uiteindelijk bleef er maar één vraag onbeantwoord: zou Sjoerd inmiddels klaar zijn met douchen?