Competitie nieuws

Die Meede 1 boekt verdienstelijk resultaat

De najaarscompetitie loopt ten einde voor Die Meede 1 en met nog één wedstrijd te spelen, was alles nog mogelijk in de 1e klasse A. Het enige wat bekend was, is dat Smash’76 1 niet degradeert en dat Belcrum 5 wel degradeert. Die Meede 1 speelde de laatste wedstrijd thuis tegen koploper Smash’76 1. Die Meede 1 had 8 punten nodig om Smash’76 van het kampioenschap af te houden en afhankelijk van de uitslag van de andere wedstrijden, zou Die Meede 1 dan zelfs nog kampioen kunnen worden. Voor behoud zouden 4 punten voldoende zijn. Smash’76 zou aan 5 punten genoeg hebben om kampioen te worden. Voor Smash’76 reisden Merijn van de Klooster, Anné van Dijke en Johan Snoep af naar het pitoreske Made. Zij moeten het opnemen tegen Peter, Adri en Djonah. Zes spelers van vergelijkbare sterkte, dus alles was mogelijk.

Het spits werd afgebeten door Peter en Merijn. Peter won de eerste twee games nipt met 13-11, waarna hij vervolgens met 11-3 het karwei zeer knap afmaakte. Adri speelde daarna een spannende partij tegen Anné en won deze thriller met 14-12 in de 5e game. Een heerlijk begin voor de Madenaren en de mannen uit Sint Annaland, begonnen zich al een heel klein beetje zorgen te maken.

Djonah speelde zijn eerste wedstrijd van de avond tegen Johan, een orthodoxe speler waarvan hij tijdens de heenwedstrijd geheel kansloos verloor. Nu was het een ander verhaal. Djonah speelde precies zoals dat moet tegen Johan en de gelijk opgaande partij werd zeer nipt door Djonah verloren met 11-9 in de 5e game. Het dubbelspel was zo mogelijk nog spannender. Met 9-11, 9-11, 12-10, 11-9 en 9-11 kropen Merijn en Anné door het oog van de spreekwoordelijke naald tegen Peter en Adri. Tussenstand 2-2, waar het ook zomaar 4-0 voor Die Meede had kunnen staan.

Na het dubbel nam Adri het op tegen Merijn. Adri zette zijn vorm van de laatste weken door en won in 4 games van de sterker geachte Merijn. Peter trad daarna aan tegen Johan en net als Djonah verloor ook Peter de heenwedstrijd kansloos tegen Johan. De eerste game moest Peter nog op gang komen, maar daarna had hij de juiste tactiek gevonden en won hij de wedstrijd met 3-1. Vervolgens was het weer de beurt aan Djonah, ditmaal tegen Anné. Net als zijn eerste partij, verloor Djonah ook nu nipt met 3-2. Tussenstand 4-3 voor Die Meede. Ondertussen was de tussenstand van de andere wedstrijd ook bekend en mocht Smash kampioen noemen. Uiteraard werd wedstrijd nog wel uitgespeeld.

Adri bleef net als in St. Annaland ongeslagen. Hij won eenvoudig van Johan. Voor Djonah en Peter duurde de competitie één wedstrijdje te lang, zij kwamen helaas te net kort tegen respectievelijk Merijn en Anné. Eindstand 5-5 en ook dit was een herhaling van de heenwedstrijd. Een mooie 3e plaats was het eindresultaat voor Die Meede 1 in de 1e klasse A.

Met de gezellige en sportieve tegenstanders werd er nog gezellig nageborreld. Smash’76 1: gefeliciteerd met het kampioenschap!!