Competitie nieuws

Die Meede 1 herstelt zich keurig na zwakke competitiestart

Het 1e seniorenteam van Die Meede, bestaande uit Joost Bakx, Peter van der Linden, Adri Verhoeve en Djonah Ammersdorffer, is de voorjaarscompetitie 2020 in de 1e klasse D begonnen met een ruime nederlaag, maar herstelde zich vervolgens weer knap met een ruime overwinning.

De openingswedstrijd werd gespeeld tegen TTV Stiphout 1, een team dat al jaren “pendelt” tussen de hoofdklasse en de 1e klasse. Voor Die Meede 1 reisden Peter, Adri en Djonah af naar Stiphout, om aldaar te spelen tegen Peter Bruurs, Jörgen Duitsman en Carlo Seelen. De “Made en Omstrekenaren” hadden wat moeite met de snelle en ietwat klamme zaal en kwamen niet verder dan 2 winstpartijen. Peter (van der Linden) wist met 3-1 te winnen van Carlo en Adri won van Peter (Bruurs), eveneens met 3-1. “Onze” Peter verraste in de slotwedstrijd bijna nog de Stiphoutse kopman Jörgen, maar verloor helaas toch nipt met 3-2. De eindstand was 8-2 voor Stiphout 1, dat zich meteen als titelkandidaat naar voren schoof in deze poule.

Een week later mocht Die Meede 1 in eigen huis spelen tegen Valkenswaard 1. Dit keer speelden Adri, Djonah en Joost tegen Erwin Duivis, Ronald Grijseels en Patrick van Moll. Laatstgenoemde heeft zich in een ver verleden wel eens binnen enkele maanden op weten te werken van een D- naar een A-licentie, hetgeen een unieke prestatie genoemd mag worden. Momenteel schaart Patrick zich weer onder de spelers met een “gemiddelde” rating. De wedstrijd tegen Valkenswaard 1 had een vergelijkbaar verloop als tegen Stiphout 1, echter dit keer in het voordeel van Die Meede 1. Er werd een onverwachte 8-2 overwinning geboekt en met name de prestatie van “benjamin” Djonah (3 winstpartijen) mag bijzonder knap genoemd worden. Ook kopman Joost bleef ongeslagen in zijn enkelspel partijen, hij verloor echter wel samen met Djonah het dubbelspel. Adri moest in Erwin zijn meerdere erkennen en kwam zo tot 2 winstpartijen. Titelkandidaat Stiphout 1 verloor toch wel verrassend van Veldhoven 2, waardoor de 1e klasse D nu al een zeer spannende poule lijkt te gaan worden.