Competitie nieuws

Die Meede 1 speelt gelijk tegen Unicum 2

Na een forse nederlaag en een ruime overwinning, mocht Die Meede 1 thuis aantreden tegen Unicum 2 uit Geldrop. Voor Die Meede speelden Joost Bakx, Djonah Ammersdorffer en Adri Verhoeve. De geblesseerde Peter van der Linden was er om zijn teamgenoten aan te moedigen. Unicum trad aan met Petro van de Bos, Marinjo van Happen en Erwin Sanders, ofwel “trio lange nop”. Die Meede begon het duel met 1 punt achterstand op Unicum.

Het spits werd afgebeten door Djonah en Petro. Djonah weerde zich verdienstelijk, maar was uiteindelijk toch niet opgewassen tegen het “vreemde” spelletje van Petro en verloor met 3-1. Joost had het 3 games lastig tegen Erwin, maar won hij ze wel alle drie (3-0). Adri kwam nog op een 2-1 voorsprong tegen Marinjo, maar verloor uiteindelijk toch met 3-2. Djonah en Joost werkten een prima dubbelspel af tegen Erwin en Marinjo en wonnen met 3-0. Beide teams in balans: tussenstand 2-2.

Joost mocht zijn 2e enkelpartij spelen tegen Petro. Met veel power wist Joost zijn tegenstander te “slopen” en hij won met 3-0. Djonah speelde wederom een verdienstelijke partij, maar verloor de eerste twee games zeer nipt van Marinjo (11-13 en 17-19). De 3e game was voor Djonah, maar daarna was Marinjo toch iets te sterk (1-3). Hierna was de beurt weer aan Adri. In een zeer spannende partij kwam hij met 2-0 achter tegen Erwin, maar wist hij zich knap terug te knokken en won zeer nipt met 3-2. Nieuwe tussenstand: 4-3 voor Die Meede 1.

Het laatst trio wedstrijden werd begonnen door Joost en Marinjo. Joost kwam twee maal op voorsprong (1-0 en 2-1) maar liet zijn tegenstander, die steeds vaster werd in de verdediging, toch nog ontsnappen met de overwinning. Adri had geen kans tegen Petro (0-3), waardoor Unicum op een 5-4 voorsprong was gekomen. Aan Djonah de taak om er voor te zorgen dat de mannen uit Geldrop niet met een overwinning naar huis gingen. Na 2 verloren games leek dit een haast onmogelijke taak, echter zijn tegenstander Erwin bleek eerder op de avond al over een beperkte conditie te beschikken en de kanonskogels van Erwin gingen steeds vaker mis. De wedstrijd kantelde en Djonah won op zeer knappe wijze met 3-2.

Hiermee was de eindstand bepaald op 5-5. Joost won 2 partijen, Adri en Djonah wonnen beiden 1 wedstrijd en Djonah en Joost wonnen het dubbelspel. Die Meede 1 handhaaft zich in de middenmoot van de 1e klasse D. Na de wedstrijd werd er zoals altijd weer gezellig nageborreld met de gezellige en zeer sportieve tegenstanders. Nu 2 weekjes “rust”, dan op 6 maart de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Van Herwaarden 2 uit Veghel.