Competitie nieuws

Die Meede 1 weer met alle benen op de grond

Voor de vierde wedstrijd van de najaarscompetitie moest Die Meede 1 afreizen naar Arnemuiden, een soort interland dus. 

Djonah Ammersdorffer, Adri Verhoeve en Joost Bakx gingen het gaan opnemen tegen Jeroen de Heide, Wilbert Poppe en Erik Schuurman. Peter van der Linden bleef achter in Brabant om zijn cluppie NAC naar de periodetitel te schreeuwen.

De openingspartij ging tussen Adri en Jeroen. Het grote verschil in rating was tijdens de eerste 2 games niet te zien (1-1), maar daana zette Jeroen een tandje bij en kwam niet meer in gevaar (3-1). In de partij daarna kwam Djonah net tekort om Wilbert te verslaan (3-0), waarna Joost vrij eenvoudig met 3-1 won van Erik. Hierna volgden de twee spannendste wedstrijden van de avond. Het dubbelspel (Jeroen/Erik tegen Joost/Djonah) was een ware thriller die met 3-2 werd gewonnen door Arnemuiden (11-9 in de 5e game). De volgende thriller was Wilbert tegen Adri. Na wat technische en tactische tips wist Adri zich na een 2-0 achterstand terug te knokken in de wedstrijd, maar hij gaf in de beslissende 5e game een mooie voorsprong weg en verloor deze game met 12-10. Helaas voor Die Meede werden er in deze twee thrillers 6 games met 2 punten verschil verloren. Tussenstand halverwege de avond: 4-1 voor Arnemuiden, dus die Meede moest alle zeilen bij gaan zetten in de Zeeuwse wind.

Het vervolg werd ingezet door Jeroen en Joost, die elkaar in vroegere tijden op een hoger niveau al vaker waren tegengekomen. Joost kwam helaas niet toe aan zijn geliefde spel en moest Jeroen feliciteren met een 3-0 overwinning. Nog meer zeilen om bij te zetten bij een 5-1 achterstand. Die Meede knokte zich vervolgens terug naar 5-4 door overwinningen van Djonah op Erik (3-0), Joost op Wilbert (3-0) en Adri op Erik (3-1). In een dappere poging probeerde Djonah er tegen Jeroen een gelijkspel uit te slepen voor Die Meede, maar de kwaliteiten en ervaring van Jeroen lieten dat helaas niet toe. Eindstand 6-4 voor Arnemuiden, Joost won 2 wedstrijden en Djonah en Adri wonnen er allebei 1.

Er werd nog gezellig nageborreld met de gezellige en sportieve tegenstanders. Met de nuttige tip van Jeroen (“meer trainen jongens!”) op zak, volgde de lange terugreis naar het Brabantse land.