Competitie nieuws

Die Meede 2 goed van start

Het 2e team van TTV Die Meede had zich in de najaarscompetitie redelijk eenvoudig gehandhaafd in de 1e klasse, dus mocht het in de voorjaarscompetitie wederom zijn opwachting maken in deze klasse. Joost Bakx, Peter van der Linden en Adri Verhoeve hebben versterking gekregen van aanstormend talent Djonah Ammersdorffer en gaan wederom voor behoud in een behoorlijk zware poule.

Voor de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie reisden Peter, Adri en Djonah af naar TTV Veldhoven, om daar te strijden tegen het tweede team van deze vereniging. Dit team handhaafde zich in het najaar in dezelfde poule als Die Meede 2. Helaas waren drie van de vier vaste krachten van Veldhoven 2 verhinderd, dus moest er een beroep gedaan worden op twee invallers. Frederic Bociaga, hij won in september al zijn wedstrijden tegen Die Meede 2, kreeg steun van Vincent van Brussel en Ot Roks. Deze twee jongens komen uit in de 5e klasse, maar lieten zien dat ze absoluut meer in hun mars hebben.

Adri beet het spits af tegen Frederic en had in de eerste game, net als in september, veel problemen met de opslag van zijn opponent. De 2e game won Adri en in de 3e game pakte hij een knappe 8-4 voorsprong, maar toen haperde de motor van Adri en verloor hij met 11-8 en vervolgens met 11-7. Peter had in zijn eerste wedstrijd geen problemen met Vincent (3-0), waarna Djonah voor het eerst als vaste speler mocht aantreden in de 1e klasse. Tegen zijn tegenstander Ot had hij al eens gewonnen in de jeugdcompetitie, dus er was goede hoop. Echter Djonah kwam wat traag op gang, mede door het onbevangen spel en de sterke forehand van Ot. Djonah verloor de 1e game met 11-6, maar toonde veerkracht en won vervolgens met 12-10, 11-8 en 11-6 de wedstrijd. Het dubbelspel, Frederic en Ot tegen Peter en Adri, werd een onvervalste thriller. Peter en Adri trokken uiteindelijk aan het langste eind door met 12-10 in de 5e game te winnen en zetten daarmee een 3-1 voorsprong op het scorebord.

Adri speelde zijn tweede wedstrijd tegen Vincent, die in het hem in de 3e game nog even knap lastig maakte (13-11). Nu mocht Djonah gaan proberen een eind te maken aan de ongeslagen status van Frederic tegen Die Meede, maar ook Djonah had in het begin veel last van de opslag van Frederic. Wederom toonde Djonah veerkracht en kwam zelfs met 2-1 in games voor te staan, maar Frederic schakelde een tandje bij en won de 4e en 5e game toch weer vrij eenvoudig. Ook Peter ondervond de onbevangenheid van Ot en had het knap lastig tegen hem, maar de ervaring van Peter had de overhand en zo zette hij met een 3-0 overwinning, de stand op 5-2 voor Die Meede 2.

Het slotstuk van de avond werd ingezet door Djonah tegen Vincent en Djonah pakte met 3-0 zijn tweede overwinning van de avond. Hierna volgde de spannendste en meest zenuwslopende partij van de avond. Adri moest het opnemen tegen Ot en wist maar net te ontsnappen aan een pijnlijke nederlaag. Met 10-12, 11-8, 12-10, 10-12 en 12-10 kwam hij met de schrik vrij tegen een zeer goed spelende Ot. De laatste partij van de avond was die tussen Peter en Frederic. Peter ging prima van start met 11-5, maar daarna leek het even gedaan met de strijdlust van Peter en kwam Frederic met 2-1 voor. Maar Peter herstelde zich daarna zeer knap en wist Frederic te trakteren op zijn eerste nederlaag tegen Die Meede.

Peter bleef met 3 overwinningen ongeslagen, Adri en Djonah wonnen beiden 2 partijen en met het gewonnen dubbelspel, resulteerde dit voor Die Meede 2 in een mooie 8-2 overwinning tegen drie zeer sportieve tegenstanders. 

Er werd nog even gezellig nageborreld, waarna met 8 heel belangrijke puntjes op zak, de terugreis naar Made werd ingezet. Aanstaande vrijdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma en dat zal zijn tegen Wilvo Bergeijk 2.