Die Meede 3 voor klasse behoud in de Baronie Competitie!

Die Meede 3 neemt het in hun promotie/degradatie wedstrijd op tegen Breda 2. Is het Die Meede 3 gelukt om in de 1ste klasse te blijven?

Die Meede 3 reisde af naar Dongen waar de promotie/degradatie wedstrijden op het programma stonden. Namens Die Meede waren: Joey, Jan en Frank afgereisd naar Dongen. Namens Breda waren Huub, Lin en Annette naar Dongen afgereisd.
De eerste wedstrijd was Joey tegen Huub. Joey die in de competitie niet had verloren, begon sterk aan deze wedstrijd en de eerste game werd met 11-5 gewonnen. In de tweede game had Huub een puntje meer verzameld en deze werd door Joey met 11-6 gewonnen. De derde game werd met 11-7 gewonnen, waarmee het eerste punt veilig was.
Daarna was het Jan tegen Lin. De eerste game was duidelijk voor Lin die met 4-11 won. Daarna kwam Jan beter in de wedstrijd maar kon hij de game nog net niet in zijn voordeel beslissen. De tweede game werd 8-11. De derde game was ook spannend maar wederom kwam Jan net te kort voor de winst. Met 7-11 werd de derde game verloren. Hierdoor was de stand weer gelijk 1-1.
Frank mocht het daarna opnemen tegen Annette. De eerste game was zeer spannend en werd in het voordeel van Frank gewonnen met 12-10. Daarna ging het volledig voor de wind voor Frank want de tweede game werd overtuigend gewonnen met 11-2. De derde game was weer spannend maar deze keer trok Annette de game naar zich toe. De derde game werd met 9-11 verloren. Daarna was Frank weer volledig gefocust op de wedstrijd want in de vierde game werd maar 1 puntje afgestaan aan de tegenstander. De vierde en beslissende game werd met 11-1 gewonnen. De stand was nu 2-1.

Na de eerste 3 enkels was het tijd voor de dubbel. Joey en Frank tegen Huub en Lin. De eerste game ging overtuigend naar de mannen van Die Meede met 11-3. Daarna werd er in een spannende game verloren met 10-12. De derde game was weer een prooi voor Die Meede die met 11-5 deze wonnen. De vierde en beslissende game werd ook een prooi voor Die Meede want ook deze werd met 11-6 gewonnen. Hiermee werd de stand 3-1.

Daarna werd er werden er weer enkel wedstrijden gespeeld en de eerste die aan de slag mocht was Jan. Hij mocht het opnemen tegen Huub. De eerste game werd met 11-7 gewonnen door Jan. Daarna werd het een spannende game welke net in het voordeel van Huub werd afgesloten, met 10-12 werd deze verloren. Daarna in de derde game was Jan los. Deze game werd met 11-5 gewonnen, waarna Jan het in de vierde game afmaakte. De vierde game werd met 11-6 gewonnen. De stand nu 4-1.
Daarna was het Joey tegen Annette. De eerste game was ook weer zeer overtuigend van Joey welke met 11-4 werd gewonnen. Daarna ging Joey gewoon door want de tweede game werd gewonnen met 11-5. In de derde game werd het gas even losgelaten en kon Annette goed meekomen en werd het spannend. Maar met 11-9 werd ook de derde game gewonnen. De stand 5-1.

Die Meede 3 is nu nog maar 1 punt verwijderd van handhaving. Lukt het Die Meede 3 om het beslissende punt ook binnen te halen?

De eerste die dat mag proberen te doen was Frank. Die nam het op tegen Lin. In een spannende eerste game waar natuurlijk wat druk merkbaar is, werd er met 11-7 gewonnen. Daarna pakte Frank goed door in de tweede game welke met 11-4 gewonnen werd. De derde game was spannend want Lin bleef goed bij Frank in de buurt qua scores. Maar uiteindelijk viel dan de beslissing in deze game na 20 punten. De game werd met 11-9 gewonnen, wat betekende dat de stand 6-1 werd. Dat betekende maar 1 ding: Die Meede 3 handhaaft zich in de 1ste klasse!

Ze besloten wel de wedstrijd volledig uit te spelen en dus zo werden de laatste 3 wedstrijden ook nog gespeeld.
Jan nam het op tegen Annette. In een spannende wedstrijd was de eerste game een prooi voor Jan welke met 11-8 werd gewonnen. Daarna was het Annette die de wedstrijd overnam door de tweede en derde game nipt te winnen met 10-12. In de vierde game probeerde Jan nog van alles om een vijfde en beslissende game uit het vuur te halen, maar helaas werd deze met 8-11 verloren. De stand nu 6-2
Daarna was het Frank tegen Huub. Ook dit was een spannende wedstrijd. De eerste game werd met 11-7 gewonnen door Frank. Daarna was het heel close maar de tweede en derde game werden beide met 11-8 gewonnen waardoor het 7de punt voor Die Meede een feit was. De stand nu 7-2.
Als laatste was het Joey tegen Lin. Ook dit zou een zeer spannende wedstrijd worden. De eerste game werd nipt in het voordeel van Joey gewonnen met 12-10. De tweede game was ook een prooi voor Joey die met 11-8 won. Maar daarna draaide de wedstrijd om. Lin pakte zowel de derde als de vierde game met 5-11 waardoor deze wedstrijd opeens gelijk (2-2) stond. Dit betekende dat voor de eerste keer deze avond alle vijf de games nodig waren om een winnaar aan te wijzen. Helaas voor Joey werd deze nipt verloren met 9-11.

Hiermee was de eindstand een feit en won Die Meede 3 dus met 7-3. Dit betekend dat Die Meede 3 het volgend seizoen weer mag proberen in de 1ste klasse!