Die Meede aanwezig bij Akris toernooi in Nijmegen

Op zondag 16 april gingen Peter Blomsteel en Wim Bloemer naar het Akris toernooi in Nijmegen, een tafeltennisvereniging waarbij de leden studenten zijn van de universiteit. Elk jaar organiseren de studenten een open toernooi bij de universiteit.
Heel veel deelnemers waren aanwezig. Niet alleen van Die Meede maar ook andere verenigingen waaronder Belcrum, Batswingers en de dappere leden van Tios Tilburg.
Rond 9 uur kon er ingespeeld worden tot een uur of half 10.
Rond een uur of half 10 kwam een van de organisatoren, Martijn Heemskerk, ter toneel en opende het toernooi in het Engels (vanwege veel buitenlandse deelnemers).
Rond half 10 werden op 20 verschillende tafels de poules ingedeeld gebaseerd op de sterkte van de spelers. Veel strijd werd er geleverd en sommige deelnemers waren blij en sommige teleurgesteld.
De poule uitslagen gingen als volgt in een 5kamp: De nummers 1 en 2 gingen door naar de hoofdronde en de nummers 3, 4 en 5 gingen door naar de troostronde.
Er werd tussen de middag een lunch geserveerd waarbij de deelnemers mochten kiezen uit boterhammen en broodjes die in een zak op tafel lagen, er was ook beleg zoals ham, kaas, Pindakaas of hagelslag aanwezig.
Rond een uur of 13:00, iets later dan de planning, werden de dubbel wedstrijden georganiseerd. Waarbij Peter en Wim ingedeeld werden in een 4kamp. Het was spannend voor de deelnemers voor de dubbel want alleen de nummer 1 ging door naar de knock-outs later op de dag. Er werd best of 3 in de dubbelrondes gespeeld (vanwege de tijdsplanning van het toernooi).
Peter en Wim kregen het voor elkaar om als nummer 1 uit de bus te komen. Na de dubbel kwam het moment dat rond een uur of 15:00  eindelijk de hoofdrondes begonnen en de troostrondes en de dubbel knock-out rondes gespeeld mochten worden. Sommige deelnemers kregen een bye dus die moesten de 1e ronde even wachten. Bij winst in de hoofdronde en troostronde konden de deelnemers door naar de volgende wedstrijd om daar de 1e,2e of 3e prijs te bemachtigen. Bij verlies was het helaas gedaan.
Helaas voor Wim in de hoofdronde en voor Peter in de troostronde was het helaas afgelopen.
Maar in de dubbelronde, waar eveneens de 1e,2e en 3e prijs gehaald kon worden, wisten Peter en Wim toch de 2e prijs te bemachtigen.
Na het toernooi was de prijsuitreiking waarbij de prijswinnaars gehuldigd werden.
Daarna was het toernooi beëindigd en konden mensen die meewilden, heerlijk dineren in een restaurant met de organisatie van het toernooi.
Met heel veel dank aan de organisatoren Ruben de Francesco, Thomas Goutbeek, Martijn Heemskerk en Kasper Smeets.

Dit verslag is ingestuurd door Peter Blomsteel.

Locatie
Winnaars