Die Meede aanwezig bij de Open Bunnikse kampioenschappen

Op Zondag 18 Juni gingen Wim en Peter naar de open Bunnikse kampioenschappen in Bunnik. In gymzaal Rijnzaal in Bunnik werd het toernooi gehouden.
Rond 9:15 uur ging de zaal open en kon er ingespeeld worden.
Rond 10:00 uur was de aanvang van het toernooi en als eerste werd er de dubbel gespeeld. Wim speelde de dubbel samen met Marcel in een 4-kamp waar ze ook uiteindelijk in de prijzen vielen bij de finale later op de dag. Peter speelde zijn dubbel samen met John in een 3-kamp. Helaas waren er  geen prijzen voor het tweetal in de dubbel.
Nadat de dubbel poules waren afgelopen werd rond een uur of 11:00 uur de enkels op eigen sterkte gespeeld. Peter speelde in een 4-kamp en Wim in een 3-kamp. Wim speelde zijn poule ergens rond 11:40 uur tegen Frank en Arnold. Helaas geen prijzen voor Wim in deze ronde van het toernooi. Voor Peter was het deze ronde helaas ook geen succes. Hij moest rond 11:00 uur spelen tegen Ruud, John en Reinhardt. Alleen de wedstrijd tegen Reinhardt kon Peter winnen.
Tussendoor konden alle spelers tijdens de lunch in de kantine of buiten zitten. Na hele tropische temperaturen was het weer buiten een beetje miezerig dus daar konden de deelnemers een beetje van profiteren. Tijdens de lunch kon er gedronken worden en gegeten worden, bijvoorbeeld een heerlijk broodje kaas.
Rond een uur of 13:00 was het moment waar alle deelnemers op gewacht hadden namelijk de obk poules waarbij gemengde ratings tegen elkaar mochten spelen. De speler met een mindere rating kreeg een aantal punten voorsprong op de speler met de sterkere rating. Afhankelijk van hoe groot het verschil was kreeg men een aantal punten voorsprong. Er werd tot de 21 gespeeld best of 3.
Bij de dubbel en de enkel op eigen niveau eerder op de dag werd ook best of 3 gespeeld maar was de puntentelling maar tot de 11.
Wim speelde de obk poule in een 4-kamp tegen Ruud,  Werner en Peter.
Peter speelde zijn poule tegen Gert en Ingrid.
Helaas geen prijs voor Wim maar Peter kwam wel door de poule heen en hij mocht het in de kwart finale opnemen tegen Ruud waarbij hij alle 2 de sets in de wacht wist te slepen met de laatste set 19-21. Daarmee wist Peter de halve finale te behalen waarin hij het tegen Marcel mocht opnemen. Ook deze wist Peter met 2 sets te verslaan en zo belande Peter in de finale tegen Hans.
De toernooi organisator Mario Smits was de scheidsrechter en in 2 sets won Peter de finale en werd hij de winnaar van het obk toernooi.
De prijsuitreiking werd rond een uur of 18:00 gehouden door Mario en Henny. Wim en Marcel kregen hun prijs voor de dubbel. De grote winnaars van de dubbel waren Ingrid en Leo. Voor de dubbel werden er 3 prijzen uitgereikt voor de enkel op eigen niveau werden er 2 prijzen uitgereikt. Voor de obk poule werden er 3 prijzen uitgereikt waarbij Peter de 1e prijs in ontvangst mocht nemen.
Na de prijsuitreiking werd er in de kantine een heerlijk buffet voor de deelnemers gemaakt met een paar treden spareribs heet en zoet. Nadat iedereen zijn buikje rond gegeten had ging iedereen huiswaarts.

dubbel winnaars
OBK winnaar