Die Meede aanwezig bij het Batswingers toernooi

Het was zondag 17 december 2023. De dag dat het Batswingers toernooi werd gehouden. Zoals elk jaar is ook Die Meede van de partij bij dit toernooi. Ditmaal met 5 teams: Peter en Arne, Gerard en Marinko, Ramiro en Joël, Wim en Fred en als laatste Jack en Sven.

Peter en Arne

Peter en Arne waren ingedeeld in Senioren 8 en namen het op tegen Rob en Sonali en Rene en Tim.
Peter won 2 enkel wedstrijden waaronder een knappe overwinning op Sonali. Arne had ook een wedstrijd gewonnen in de poule. Maar helaas was dat voor de mannen niet voldoende om de volgende ronde te halen. Hoewel Peter en Arne het wel naar hun zin hadden gingen de heren nadat de wedstrijden gespeeld waren, wel tevreden naar huis. 

Jack en Sven

Jack en Sven waren ingedeeld in Senioren 3 en namen het in de poule wedstrijden op tegen Davey en Rene en Jan en René-Philippe.
De wedstrijden tegen Davey en Rene vielen voor de heren niet goed uit en deze werd dan ook uiteindelijk verloren. Daar tegenover stond de 5-0 overwinning op het team van Jan en René-Philippe. Hierdoor waren de mannen van Die Meede als 2de geëindigd en mochten ze door naar de kruisfinale. De halve finale werd met 3-0 gewonnen door de mannen van Die Meede waardoor ze door mochten naar de finale!
In de finale moesten de mannen het opnemen tegen: Jan Willem en Chiraag. In spannende wedstrijden, welke met 2 tegelijk werden gespeeld, viel de beslissing uiteindelijk al na de enkel wedstrijden. Er werden namelijk 3 enkel wedstrijden gewonnen wat betekend dat ze de finale gewonnen hadden!

Van Links naar rechts: Jack, Sven, Jan Willem en Chiraag

Gerard en Marinko, Fred en Wim en Ramiro en Joël

De andere teams, Gerard en Marinko, Fred en Wim en Ramiro en Joël waren ingedeeld in Senioren 6. Gerard en Marinko waren in Poule B ingedeeld en Wim en Fred en Ramiro en Joël waren in poule A ingedeeld. 

Marinko en Gerard namen het op tegen 3 andere teams: Joyce en Corné, Mats en Reuben en Tijmen en Finn. Als eerste nam het team het op tegen Tijmen en Finn. Deze wedstrijd werd met 3-2 gewonnen. De wedstrijd met Mats en Reuben werd verloren en de wedstrijd tussen Joyce en Corné werd gewonnen. Omdat de teams van Joyce en Corné en Mats en Reuben er ook allemaal 2 hadden gewonnen, werd er gekeken naar het onderlinge resultaat. Hierdoor werden de mannen van Die Meede 3de in de poule waardoor ze uitgeschakeld waren. Het team van Mats en Reuben werd 1ste en Joyce en Corné werden 2de.

In de andere poule was het ook spannend. Daarin namen Wim en Fred, Ramiro en Joël en Sietse en Tjeerd het tegen elkaar op. De wedstrijden werden allemaal door elkaar gespeeld en 2 teams van Die Meede moesten dus ook tegen elkaar. 
Wim en Fred speelde tegen Ramiro en Joël 2-3. Wim won beide enkels en zorgde voor de 2 punten. Ramiro en Joël wonnen allebei van Fred en de dubbel werd in 5 games gewonnen waardoor hun 3 punten hadden.
Wim en Fred tegen Sietse en Tjeerd eindige ook in 2-3. Wim had wederom de 2 enkels gewonnen en de dubbel en de enkels van Fred gingen helaas verloren.
Ramiro en Joël tegen Sietse en Tjeerd eindigde in 4-1. Ramiro won van Sietse en Tjeerd. Joël won van Tjeerd en verloor van Sietse. De dubbel werd ook gewonnen door de mannen van Die Meede.
Dit betekende dat Ramiro en Joël 1ste waren geworden in de poule. Sietse en Tjeerd waren 2de en Wim en Fred werden 3de.

De halve finales werden: Ramiro en Joël tegen Joyce en Corné. Sietse en Tjeerd tegen Mats en Reuben.
Ramiro won van Joyce en verloor van Corné. Joël won van Corné en boekte een zeer goede overwinning op Joyce waardoor de halve finale met een stand van 3-1 gewonnen werd.
De andere halve finale werd door Sietse en Tjeerd gewonnen. Waardoor deze teams het wederom tegen elkaar moesten opnemen.

De finale werd uiteindelijk spannend: Ramiro won de enkels van Sietse en Tjeerd. Helaas kon Joël het resultaat van eerder niet herhalen om de wedstrijd al direct te beslissen. Joël verloor beide enkels nipt waardoor de dubbel voor de beslissing moest gaan zorgen.
Terwijl alle andere finales al klaar waren moest hier de “finale” nog gespeeld worden. Het werd een spannende wedstrijd waarbij door de mannen van Die Meede tussen de games de nodige rust genomen werd. Uiteindelijk wisten de mannen van Die Meede met 3-1 de dubbel te winnen. De winst was binnen!

Van links naar rechts: Ramiro, Joël, Tjeerd en Sietse

Nadat om 19:45 de prijsuitreiking geweest was, waarbij de finalisten hun prijzen in ontvangst mochten nemen, bleek dat Die Meede ook 2de (gedeeld) was geworden voor de verenigingsbeker. De verenigingsbeker ging uiteindelijk naar Belcrum. Nadat alles afgerond was, besloten 3 teams van de 5 nog uit eten te gaan bij de plaatselijke chinees. Zo werd een mooie dag, met 2 teams die in de prijzen waren gevallen, mooi afgesloten.

Als laatste een dankwoordje aan de organisatie van de Batswingers voor het organiseren van dit leuke jaarlijkse toernooi!