Die Meede aanwezig bij het Euro Edition toernooi

Op Zondag 26 Maart was er weer een toernooi in Katwijk bij T.T.V. Rijnsoever namelijk het Euro Edition toernooi. Onze twee leden Peter en Wim waren ook weer van de partij. Na ingespeeld te hebben ging de organisator van het toernooi Eline Rondaij het toernooi openen. Het toernooi bestond uit verschillende poule kampen waarbij wederom best of five gespeeld moest worden.

Als eerste ging Wim zijn eerste wedstrijd spelen van zijn poule tegen Edwin Sudjito van Httv-070 uit ’s Gravenhage. Wim won in 3 games zijn wedstrijd. Peter ging ondertussen in zijn poule ook zijn 1e wedstrijd spelen tegen Sheetal Singh van Almeerspin te Almere, waar hij ook zijn wedstrijd won.

Wim speelde in de 2e ronde tegen Jochem Kralt van Rijnsoever. Jochem won deze wedstrijd in een 4 gamer. Peter ging zijn 2e wedstrijd spelen tegen Linda van Haastert van Scylla te Leiden. Waar Peter zijn 2e wedstrijd ook wist te winnen.

Wim speelde zijn 3e ronde tegen Miles Kiss van het Markiezaat, het was een spannende en zenuwslopende wedstrijd met ups en downs waarbij de uitslagen 14-12, 8-11, 11-8, 9-11 en 11-8 werd waarbij Wim de 3e wedstrijd won. Peter ging in de 3e ronde tegen Daniel van der poel van Rijnsoever spelen. Het was een heel gevecht want Daniel speelde heel goed maar uiteindelijk won Peter in de 4e game.

Wim speelde in de 4e ronde tegen Ruud Baars van Rijnsoever. Deze 2 vechtstrijders gaven alles wat ze konden maar uiteindelijk won Wim de wedstrijd in 4 games (9-11, 11-5, 11-9 en 11-9).
Peter ging zijn laatste wedstrijd van zijn poule spelen tegen Paul Klaverwijden waarbij hij won.

Wim ging zijn laatste wedstrijd spelen tegen Ed van Dorp van Sassem te Sassenheim, waar Wim ook van won.

Tijdens de middag was er nog een euroronde waarbij geld verdiend kon worden, het was een knock-out ronde waarbij iedere deelnemer 2 euro had. De wedstrijd moest gespeeld worden tot de 21 met voorgift gezien de speelsterkte van iedere deelnemer. Won je dan ging je door met wat geld.
Als je 2 rondes won was er ook een mogelijkheid om te stoppen en het gewonnen geld te houden. Verloor je dan kreeg je niets en lag je uit het spel.
Helaas geen succes voor Peter en Wim in deze ronde.

Wim en Peter gingen wel door naar de kruisfinales en halve finale. Waarbij Wim door ging naar de troostronde en Peter naar de Finale.

Na een spannende finale moest Peter het helaas bezuren tegen Job Van Dijk van Rijnsoever waardoor Peter 2e werd.
Wim speelde zijn troostronde tegen Fiske Schijlen van DHC te Delft, waarbij hij 3e werd.

Rond half 7 was de prijs uitreiking van alle poules waarbij de eerste 3 een prijs kregen een cadeaubon van TT sport.
De 3e kreeg een bon t.w.v. 10 euro, de 2e kreeg een bon t.w.v. 17,50 en de 1e een bon van 25 euro.
Wim won de 10 euro en Peter de 17,50.

Na een gezellige dag werd er een groepsfoto gemaakt en nam iedereen afscheid van elkaar.

Dit toernooi verslag is aangeleverd door Peter Blomsteel.