Die Meede aanwezig bij het Internationaal Tafeltennis Toernooi

Die Meede was met 7 personen afgereisd naar Lloret De Mar voor het Internationaal Tafeltennis Toernooi. 
Namens Die Meede waren de volgende deelnemers aanwezig: Peter, Marc, Fred, Jack, Sven, Wim en Ramiro.

Op zondag 5 mei vertrokken de mannen vanaf het vliegveld in Rotterdam naar het vliegveld in Girona. Vanuit daar werden ze met een taxi naar het het nette hotel: L’Azure gebracht. Na inchecken, het bekijken van de kamers gingen ze naar het café van het toernooi: Café de Molen. Daar werd een hapje gegeten en daarna werd het Toernooi geopend door Gilbert en de rest van de organisatie.

Teamtoernooi

Op maandag tot en met woensdag stond het Teamtoernooi op het programma. De teams van de Die Meede spelers waren als volgt:
– Peter en Eric met als teamnaam: Peter en Eric.
– Wim en Jack mat als teamnaam: Het zal erom houden.
– Sven en Ramiro met als teamnaam: De aanvallende nop.
– Marc en Fred met als teamnaam: De Rode Lantaarn.
De mannen waren allemaal in verschillende divisies ingedeeld en het toernooi eindigde ook met verschillende resultaten.
De aanvallende nop:
Het team bestaande uit Sven en Ramiro had een lastige poule in de 2de divisie. Na alles geprobeerd te hebben wat mogelijk was, eindigde het toernooi voor hun met een 4de plek in de poule. Wat betekend dat ze de finale ronde niet hadden gehaald.
Peter en Eric:
Peter en Eric speelde ook een goed toernooi in de 6de divisie en Peter liet duidelijk zien dat hij het afgelopen jaar flink beter was geworden. Ondanks dat Peter veel wedstrijden won, kon Eric het helaas net niet voor elkaar krijgen. Ook voor hun eindigde het teamtoernooi in de poulefase.
De Rode Lantaarn:
Het team bestaande uit Marc en Fred speelde een goed toernooi met goede uitslagen. Zo goed dat ze 1ste werden in de poule en dus door mochten naar de halve finales. Ook de halve finale werd gewonnen en zo deden de mannen hun teamnaam geen eer aan. In de finale leek het snel mis te gaan na een 2-0 achterstand. Maar de 2 wedstrijden daarna werden heel knap gewonnen door beide mannen. Beide keken naar een 2-0 achterstand, maar draaide deze om waardoor de dubbel de beslissing moest brengen. Helaas waren De Kasteelspelers 2 daarin net te sterk. De Rode Lantaarn werd knap 2de in de 4de divisie.
Het zal erom houden:
Het team van Wim en Jack was in de 3de divisie actief. En in de poulefase was duidelijk wie daar het sterkste team was. Overtuigend werd de poule gewonnen door de mannen waardoor ook hun naar de halve finale mochten. Ook in de halve finale werd er met weinig tegenstand gewonnen. In de finale werd het soms wel spannend, maar wederom waren het Wim en Jack welke uitstekend speelde. Geheel terecht bekroonde ze het teamtoernooi met de 1ste plek in de klasse.

Hardbat toernooi

Op de donderdag stond het Hardbat toernooi op het programma. Alle deelnemers deden hier individueel aan mee. 
3de divisie:
Ramiro en Jack waren ingedeeld in de 3de divisie en mochten het ook tegen elkaar opnemen in de poule fase. De wedstrijd werd verdiend gewonnen door Jack, maar Ramiro gaf zich niet zomaar gewonnen. In de rest van de wedstrijden werd er door beide mannen van Die Meede gewonnen, wat betekende dat beide mannen door waren naar de halve finales. Jack won deze ook met enige moeite tegen een tegenstander die heel weinig deed. Ramiro verloor van Leo welke het tegen Jack mocht opnemen in de finale. Na een tergende halve finale van Jack ging het in de finale heel soepel. Jack won de wedstrijd overtuigend en na het Teamtoernooi schreef ook Jack het Hardbat toernooi op zijn naam.
5de divisie:
In de 5de divisie was het Fred die een goed toernooi speelde. Fred haalde de halve finale en won deze overtuigend. In de finale moest hij tegen een speler die hij eerder in de poule ook tegen was gekomen genaamd Koen. Na een mooi duel was het Koen die de winst behaalde. Fred baalde even maar was uiteindelijk tevreden met het behaalde resultaat.
Overige spelers:
De andere spelers van Die Meede haalde helaas de finales niet. Maar keken wel terug op een mooi toernooi.

Individueel toernooi

Op vrijdag was het iedereen voor zich met het individuele toernooi. 
2de divisie:
Jack en Sven waren ingedeeld in de 2de divisie. Sven speelde goed maar haalde net niet de kwart finale. Jack haalde de kwart finale wel, maar moest het daarin opnemen tegen een zeer sterke tegenstander, die uiteindelijk ook het toernooi won. Ondanks dat hier geen prijzen gewonnen werden, keken beide mannen tevreden terug op hun deelname.
3de divisie:
Wim en Ramiro waren actief in de derde divisie. Voor Wim eindigde de dag minder, want na een bal op zijn oog te hebben gekregen moest hij besluiten het toernooi te staken. Ramiro speelde een matige poule fase waarin 1 wedstrijd gewonnen werd. De nummer 2 was echter naar het strand gegaan om van het mooie weer te genieten. Hierdoor was er geen tegenstander voor de kwartfinale uit zijn poule. Bij de organisatie werd aangegeven dat Ramiro, als nummer 3, eventueel wel wilde spelen. In overleg met de andere kwartfinalist, werd besloten dat dit akkoord was. Ramiro was door. Maar dan moest hij het wel beter gaan doen, dan in de poule fase. Met een 2de kans op zak, was het tijd voor de kwart finale. Dit bleek een spannende wedstrijd en in 5 games werd er gewonnen door Ramiro. In de halve finale moest hij weer flink aan de bak en ook deze werd gewonnen. Van uitgeschakeld als nummer 3 in de poule door gestroomd naar de finale. In de finale kwam hij de winnaar van de poule fase opnieuw tegen, maar ook deze keer werd er verloren. Ramiro is uiteindelijk 2de geworden in de 3de divisie.
4de divisie:
In de 4de divisie was Marc actief. Ook hij speelde een goed toernooi en was door naar de kwart finale. Maar daarna ging het helaas mis. Ondanks dat was hij tevreden met het resultaat.
5de divisie:
In de 5de divisie was Fred actief. Hij speelde een matig toernooi en was niet tevreden over het getoonde spel. Maar ondanks dat was het ook voor hem een leuke en geslaagde dag.
6de divisie:
Peter was actief in de 6de divisie en dacht klaar te zijn in de poule fase met 1 gewonnen wedstrijd. Maar na alle uitslagen bekeken te hebben was het Peter die 2de was geworden en dus door mocht in de kwart finale! Omdat Peter al terug was naar het Hotel hadden de overige deelnemers van Die Meede hem opgebeld om het heugelijke nieuws te vertellen. Peter kwam nog op tijd om zijn wedstrijd te spelen en won deze nog ook! In de halve finale werd er helaas wel verloren. Maar ondanks dat was Peter trots dat hij de halve finale had gehaald.

Prijsuitreiking

Vrijdag avond was het dan tijd voor de prijsuitreiking en de mannen gingen er gezamenlijk naar toe. Na wat hobbelen door de stad kwamen ze aan bij Café de Molen. Daar werd de prijsuitreiking gehouden en ook een loterij. Nadat alles was afgelopen gingen de mannen weer terug naar het Hotel waar een groepsfoto werd gemaakt en alle prijswinnaars nog even op de foto gingen. De foto’s zijn hieronder terug te vinden.

groepsfoto
Van links naar rechts: Marc, Wim, Peter, Sven, Jack, Fred en Ramiro
1ste plek: Het zal erom houden
2de plek: De Rode Lantaarn
1ste plek: Hardbat
2de plek: Hardbat
2de plek: Individueel

Tot slot

De mannen die meegedaan hebben kijken met trots en veel plezier terug op een mooi en geslaagd toernooi. Die Meede heeft weer een aantal mooie prestaties geleverd over de grens op een internationaal toernooi. Tijdens het toernooi zijn er nog filmpjes en foto’s gemaakt van een aantal wedstrijden. Deze worden later op de website toegevoegd op onze in beeld pagina.
Die Meede bedankt de organisatie van het toernooi voor een mooie ervaring en gezellig toernooi. We hopen er volgend jaar weer bij te zijn!