Die Meede aanwezig bij het OTC Toernooi

Op Zondag 12 Februari  gingen Wim Bloemer en Peter Blomsteel naar het OTC toernooi in Spijkenisse bij TTV De Repelaer.
Bij binnenkomst rond een uur of 9 werden de 2 ontvangen door een lid van de vereniging. Dit lid verkocht ook de lootjes van de loterij. De zaal was een gymzaal waar aan de linkerkant het zitgedeelte was met een koffiecorner.
De ijverige deelnemers, vaak OTC leden, melden zich in de gymzaal waarbij het weer een gezellige drukte van jewelste werd.
Rond het uur van 9 tot 10 kon er ingespeeld worden. Daarna nam de voorzitter van het OTC, Ton van Ginkel, het woord voor een kleine mededeling betreft het doen en laten van het toernooi. Na de rondvraag kwam de organisator van het toernooi, Rinus van Lier , aan het woord en opende hij het toernooi waarbij de poules bekend werden gemaakt en uitgedeeld werden.
De sterke spelers op de 1e rij de gemiddelde spelers op de 2e rij en de iets mindere spelers op de 3e rij. Zo werd er gespeeld rond een uur of 10, ieder op zijn of haar niveau. Er waren 7 kampen en 6 kampen (aantal spelers in een poule). Wim en Peter werden in 6 kampen ingedeeld.
Er werd op de dag stevig op los gespeeld en rond een uur of 12 werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk kopje tomatensoep voor de lunch.
Na een heerlijke lunch ging het toernooi verder tot een uur of 5. Peter was na veel goede prestaties en inzet als winnaar uit de strijd gekomen in zijn poule. Helaas voor Wim na de laatste spannende wedstrijd tegen Johan Mulder van Hilversum moest hij het helaas doen met de laatste plaats van zijn poule.
Rond een uur of 5 nadat de deelnemers hun prijzen voor hun tombola hadden geïnd kwam de prijsuitreiking, waarbij de 1e en de 2e van de poules een prijs in ontvangst mochten nemen. De 2e prijs was een heerlijke fles wijn en voor de 1e was er een 6-pack Leffe bier. Waarbij Peter de 6 pack in ontvangst mocht nemen.
Rond een uur of half 6 werd er nog luid geapplaudisseerd voor de organisatie en gingen de heldhaftige deelnemers weer uiteen richting huis.

Dit verslag is aangeleverd door Peter Blomsteel.