Die Meede aanwezig bij nieuwjaarstoernooi van Tanaka

Voor de eerste keer werd het Nieuwjaarstoernooi van Tanaka georganiseerd op 12 januari 2024. 
Die Meede had 7 deelnemers en 1 persoon op de reservelijst staan om mee te doen aan het toernooi. Aan dit toernooi konden maximaal 45 deelnemers meedoen.
Namens Die Meede waren de volgende deelnemers afgereisd naar Tanaka in Etten Leur: Adri, Fred, Jack, Peter, Ramiro, Sven en Wim. Als reserve was ook Joël meegekomen. 

Om 20:00 uur werd met het toernooi begonnen en werd iedereen naar de kantine geroepen. De poules werden voorgelezen en de wedstrijdbriefjes werden overhandigd zodat het toernooi kon beginnen.

Adri werd in poule B ingedeeld en moest het opnemen tegen: Boy, Johan en Nico. Daarna werden er kruisfinales gespeeld waarbij Adri helaas niet in de prijzen is gevallen.

Sven en Jack werden beide in poule C ingedeeld en moesten het dus ook tegen elkaar opnemen. Jack wist deze onderlinge strijd ditmaal te winnen. De andere tegenstanders waren: Niels, Sjors en Robin. Het beloofde een spannende poule te worden want na afloop waren er 3 mensen gelijk geëindigd, allen hadden ze 3 wedstrijden gewonnen. Dus moesten de games geteld worden. Hierbij werd Sven 1ste, Sjors 2de en Jack 3de.

In poule D was Wim ingedeeld en hij moest het opnemen tegen: Delano, Dennis, Raimo en Mika. Wim begon nog goed aan zijn eerste wedstrijd maar moest deze toch nog afstaan. Daarna zijn er verschillende wedstrijden gespeeld door Wim met wisselende resultaten. Wim eindige uiteindelijk als 4de in de poule.

Ramiro was ingedeeld in poule E. Hij moest het opnemen tegen: Sander, Hans, Iwan en Lisa. De eerste wedstrijd tegen Lisa werd op een bijzondere manier gewonnen. Ramiro kwam 2-0 voor en daarna ging het helemaal mis met als dieptepunt de 4de game waarin een 10-2 voorsprong volledig werd weggeven en de game ook nog verloren werd. Maar in de laatste game kon hij zich herpakken. De wedstrijd tegen Iwan was een redelijke wedstrijd welke gewonnen werd. Daarna was het weer hetzelfde verhaal als in de wedstrijd tegen Lisa. Weer 2-0 voor en weer nipt met 3-2 winnen ditmaal van Hans. De laatste wedstrijd tegen Sander werd ook in 5 games gewonnen, waardoor Ramiro de 1ste plek wist te bemachtigen, Lisa 2de werd en Hans 3de.

In poule F was Fred terug te vinden. Hij moest het opnemen tegen: Youri, Thanh Thanh, Michel, Jan en Stijn. De wedstrijden waren spannend in de poule van Fred en uiteindelijk werd er alleen van Youri verloren. Fred werd hierdoor 2de in de poule maar de winst was voor Youri die ongeslagen bleef in zijn poule.

En als laatste deelnemer van Die Meede was Peter ingedeeld in poule I. Hij moest het opnemen tegen: Yoran, Kim, Rob en Dave. Regelmatig gingen de handjes de lucht in bij Peter waardoor de andere Die Meede leden wisten dat er weer een wedstrijd was gewonnen. Uiteindelijk was het ook spannend in deze poule en eindigde Peter op de 1ste plek!

Helaas voor Joël waren er geen uitvallers en was er weinig mogelijkheid om vrij een wedstrijdje te spelen voor hem. Hij heeft wel een aantal wedstrijden geteld voor verschillende leden van Die Meede en andere verenigingen en dat werd enorm op prijs gesteld. Daarnaast was hij ook een van de fanatiekste supporters aanwezig, dus wellicht dat de goede prestaties van Die Meede ook aan hem zijn te danken.

Nadat het toernooi iets na middernacht was afgelopen, was het tijd voor de prijsuitreiking. Alle nummers 1 van de poules kregen een prijs wat betekende dat Die Meede 3 maal naar voren werd geroepen. 
Nadat ook de prijzen in ontvangst waren genomen werd er nog volop nagepraat en gedronken en gegeten in de kantine van Tanaka. Zo rond de klok van 2 vonden de mannen het mooi geweest en werd er na een mooie, sportieve en vooral gezellige avond een einde gemaakt aan dit toernooi.

De winnaars van Die Meede. Van links naar rechts: Sven, Peter en Ramiro