Die Meede aanwezig in Lloret De Mar

Opening

Op zondag 14-5-2023 was de opening van het International Tabletennis Tournament Llorret De Mar welke door Gilbert werd verzorgd. In Eetcafé De Molen werd de opening verricht door een toespraak met daarin onder andere het programma voor de komende dagen. Het toernooi zou bestaan uit een teamtoernooi, enkeltoernooi en een hardbat toernooi. Daarnaast werd er op woensdagavond een dart toernooi georganiseerd, welke bij voldoende animo, ook op de donderdagavond gespeeld zou worden.
De voorrondes van het teamtoernooi werden op maandag en dinsdag gehouden. De finale rondes zouden op woensdag zijn. Het hardbat toernooi stond gepland op de donderdag en het enkel toernooi op de vrijdag.
Die Meede was met 7 man sterk aanwezig. Namens Die Meede deden de volgende deelnemers mee: Wim, Jack, Fred, Sven, Peter, Marcel en Ramiro.

Team toernooi

Maandag en dinsdag waren de dagen voor de eerste ronde van het teamtoernooi. Op de maandag kon een goede start de volgende dag wat eenvoudiger gaan maken. De teams van Die Meede waren als volgt ingedeeld:
Teamnaam: Dries en Sven, bestaande uit Dries en Sven waren ingedeeld in de 3de divisie poule A.
Teamnaam: De scheve NOP, bestaande uit Ramiro en Fred waren ingedeeld in de 3de divisie Poule A.
Teamnaam: Het zal er om houden, bestaande uit Jack en Wim waren ingedeeld in 3de divisie poule B.
Teamnaam: Marcel en Peter, bestaande uit Marcel en Peter waren ingedeeld in de 6de divisie poule A.

In de eerste ronde werd er volop gestreden met wisselende resultaten. Het team Dries en Sven werd eerste in poule A en namen het in de finale ronde op tegen het team Het zal er om houden welke eerste waren geworden in poule B.
Het team De scheve NOP werd in de 3de divisie tweede achter het team Dries en Sven. Ook hun mochten zich op gaan maken voor de finale ronde van het teamtoernooi. Als het hun zou lukken om de derde plek te behalen, dan zou het een Die Meede podium kunnen gaan worden.
Het team van Marcel en Peter wist helaas de eerste ronde niet door te komen. Hoewel er door beide spelers ook genoeg wedstrijden werden gewonnen was het telkens net niet voldoende om de winst binnen te halen. Echter kijken ze met een positieve blik terug op hun deelname aan het teamtoernooi.

Op woensdag werden de finales gespeeld van het teamtoernooi.
De scheve nop ging het opnemen tegen De Tequila Sunrise Boys bestaande uit Hans en Frank. Helaas voor De scheve NOP waren de tegenstanders te sterk in spannende wedstrijden. Maar er werd helaas wel met 5-0 verloren in de strijd om de 3de plek.

De echte finale werd daarna gespeeld en daarin nam “Het zal er om houden” het op tegen “Dries en Sven”.
Van de finale zijn video’s gemaakt van elke wedstrijd welke hieronder terug te vinden zijn.

De finalisten
De Finalisten van Links naar rechts: Sven, Wim, Jack en Dries.

Als eerste was het een clash tussen 2 Die Meede spelers welke ook teamgenoten zijn in de NTTB en Baronie competitie: Jack en Sven. In een snelle eerste game werd er al snel afstand genomen door Jack, welke de afstand ook niet meer inleverde. Jack maakt de 1-0.

Daarna was het Wim tegen Dries, in een spannende wedstrijd was het Dries die met 3-0 de wedstrijd bepaalde en de stand op 1-1 zette.

Daarna ook weer 2 teamgenoten (van de NTTB) tegen elkaar: Wim en Sven. Deze wedstrijd was zeer spannend en werd in de 5 de game gewonnen door Sven. De stand was hierdoor op 1-2 gekomen.

Daarna was het Jack tegen Dries. In 4 games werd deze wedstrijd beslist in het voordeel van Jack. De stand was hiermee 2-2 geworden.

Natuurlijk wilde beide teams ook de dubbel nog spelen en winnen. Deze werd uiteindelijk, ondanks dat de dubbel bruut werd onderbroken door al het opruimgeweld van de organisatie, gewonnen door Wim en Jack in 5 games, wat betekende dat het team: Het zal er om houden de eerste plek had veroverd!

Hardbat toernooi

Op donderdag was het dan tijd voor het Hardbat toernooi. Gewapend met niks anders dan een campingbatje werd er volop getafeltennist. Iedere speler speelde met hetzelfde type batje waardoor niemand een voordeel had.
In de verschillende poules waarin de mannen van Die Meede waren ingedeeld waren er verschillende resultaten.
Peter, Jack en Wim waren door naar de vervolg rondes. Sven, Ramiro en Fred waren helaas in de eerste ronde al uitgeschakeld.
In de vervolg ronde werden Jack en Peter uitgeschakeld, Wim mocht nog wel hopen op een prijs. Hij mocht de finale gaan spelen.
In deze finale moest hij het opnemen tegen Rob.
Na een spannende wedstrijd was het Wim die de eerste prijs in ontvangst mocht gaan namen. Wim won de finale!

Peter in actie

Enkel toernooi

Vrijdag was het dan tijd voor het enkel toernooi. De spelers waren allemaal weer in verschillende klassen ingedeeld:
In de 3de divisie poule A is Ramiro ingedeeld. Hij nam het op tegen: Pieter, Sam en Mihaly.
In de 3de divisie poule C is Jack ingedeeld. Hij nam het op tegen: Jan, Hans en Joel.
In de 3de divisie poule D is Sven ingedeeld. Hij nam het op tegen: Dries (zijn teamgenoot van het teamtoernooi), Jasper en Bruno
In de 4de divisie poule A is Wim ingedeeld. Hij nam het op tegen: Jelte, Roel, Rico en Eline.
In de 5de divisie poule B is Fred ingedeeld. Hij nam het op tegen: Johan, Bert en Eddy.
In de 6de divisie poule A is Marcel ingedeeld. Hij nam het op tegen: Gilbert, Marc en Henk.
In de 6de divisie poule C is Peter ingedeeld. Hij nam het op tegen: Eric, Anne en Tim.

Ramiro haalde de vervolg ronde niet daar al zijn wedstrijden verloren gingen.
Jack mocht na de eerste ronde door naar de kruisfinales.
Sven mocht na de eerste ronde door naar de kruisfinales.
Wim mocht na de eerste ronde door naar de kruisfinales.
Fred was net derde geëindigd en mocht daardoor niet door naar de kruisfinales.
Marcel mocht na de eerste ronde door naar de kruisfinales.
Peter mocht ook nog hopen op de kruisfinales, mag zag zijn concurrenten winnen en was daardoor ook uitgeschakeld.

In de kwartfinales ging het vervolgens mis voor Jack, Sven en Marcel. Wim wist zijn wedstrijd te winnen en mocht door naar de halve finale.

Wim kon in de halve finale de goede vorm doortrekken en wist ook deze winnend af te sluiten waardoor Wim zich mocht voorbereiden op zijn derde finale deze week.

In de finale nam Wim het op tegen Rutger. Na een spannende wedstrijd was het Wim die de finale won en dus weer in de prijzen was gevallen.

Prijsuitreiking

Vrijdagavond was het dan tijd voor de prijsuitreiking en was er een Tombola waarvoor men de hele week lootjes had kunnen kopen.
Alle winnaars werden per onderdeel en klasse naar voren geroepen en mochten hun prijzen in ontvangst nemen.
Voor Die Meede betekende dit:
Teamtoernooi: 1ste en 2de plek in de 3de divisie.
Hardbat toernooi: 1ste plek in de 3de divisie.
Enkeltoernooi: 1ste plek in de 4de divisie.
Nadat alle spelers de bekers in ontvangst hadden genomen moest er natuurlijk een groepsfoto van de Die Meede winnaars worden gemaakt.

de winnaars
De winnaars van links naar rechts: Jack, Wim en Sven.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor de tombola en ook daarbij viel Die Meede in de prijzen.
Peter won een handdoek en een shirt.
Wim won een shirt en 2 tafeltennis rubbers.
Jack won een tafeltennisrubber met lange nop.
Ramiro won 2 maal hetzelfde: 2x 6 wedstrijdballen 3 ster en een paar tafeltennissokken. Dus in totaal 24x wedstrijdballen en 2 paar sokken. Daarnaast won hij ook nog een shirt.
De hoofdprijs, volgend jaar gratis meedoen met het toernooi, ging helaas niet naar Die Meede.

Afsluiting

Die Meede kijkt terug op een geslaagd en vooral gezellig toernooi in Llorret De Mar. Hopelijk kunnen we volgend jaar wederom meedoen met dit toernooi en wellicht dan wel met nog meer deelnemers namens Die Meede.