Competitie nieuws

Die Meede teams goed uit de startblokken in competitie!

Afgelopen vrijdag en zaterdag stond de eerste competitie ronde voor de Madese tafeltennissers op het programma.

Ons eerste jeugdteam (JDM1) mocht, na het behaalde kampioenschap in de J3 klasse zaterdag in de J2 klasse debuteren. De thuiswedstrijd tegen het Terneuzense Effect’71 werd een glansrijke 10-0 overwinning, mede doordat de zeeuwen met slechts 2 man kwamen opdagen. Desalniettemin een prachtige prestatie van Amber, Bo en Quinlan, die dus alledrie 2 enkels en ook het dubbel wonnen!

Het vlaggeschip (DM1) mocht na de reguliere degradatie uit de landelijke 3e divisie op basis van teamsterkte één van de vrijgevallen plaatsen invullen en hun landelijke debuut met nog (minimaal) een half jaartje verlengen. Thuis werd Avanti 3 ontvangen, een team dat al jaren in de 3e (of 2e) divisie meedraait. Het werd een knappe en onverwachte 7-3 overwinning. Johan was matchwinnaar door ongeslagen te blijven en Tristan (2) en Robin (1) pakte samen de overige 4 punten, inclusief het dubbel.

DM2 startte in de 1e klasse C met een uitwedstrijd tegen een bekende van vorig seizoen. Veldhoven kon echter maar 1 speler uit de vaste basis opstellen en liet 2 invallers opdraven. Hiervan werd gretig geprofiteerd door DM2. Peter bleef ongeslagen en Adri en Djonah verloren beide 1 pot. Ook het dubbel werd gewonnen en met de 8-2 gaat ook dit team als koploper ronde 2 in.

DM3 is weer terug in de 1e klasse, na het kampioenschap van vorig seizoen. Vrijdag ontving Middelburg 4 thuis en wist de belangrijke pot met 7-3 winnend af te sluiten. Man of the Match was Michel met 3 overwinningen. Marcel en Marco moesten beide één tegenstander feliciteren. Samen met Smash’76 deelt het de koppositie in de 1e klasse B.

DM4 heeft met de komst van Sven wat versterking gekregen en gaat, na een aantal 2e plaatsen, wederom een poging wagen kampioen te worden in de 3e klasse E. De 7-3 uit-overwinning op LUTO 3 kan daarvoor als basis gaan dienen. Edwin, Geert en Sven moesten alledrie de Tilburge kopman feliciteren, maar de rest van de partijen was van de Madese mannen. DM4 bezet de 2e plaats achter Groene Ster 1, dat met 9-1 won.

DM5 had een zware avond in de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Belcrum 8 in de 3e klasse F. Daniel won nog knap 2 potten, maar Joey en Kevin bleven met lege handen achter. Ook het dubbel werd verloren en daarmee de eindstand op 2-8 bepaald. De gedeelde 5/6e plaats is niet waar DM5 zijn pijlen opgericht heeft..

In de 4e klasse C boekte DM6 een degelijk 5-5 gelijkspel, thuis tegen TIOS’51 6. Jack wist alledrie de tegenstanders te verslaan en Fred moest één verliespartij slikken. Gerard is nog altijd zoekende naar zijn vorm en ook het dubbel ging verloren. Met 3 andere teams deelt DM6 de 2/3/4/5e plaats.
Het zou wel eens een spannende poule kunnen worden!

DM7 had het lastig in de uitwedstrijd tegen Veldoven 7 in de 4e klasse E. Één tegenstander werd door Marinko, Ramiro en William verslagen en ook het dubbel werd gewonnen. De overige 2 Veldhovense spelers bleken (nog) te sterk en dus stond er aan het einde van de avond een 4-6 nederlaag op het scorebord, waardoor DM7 nu 4e staat.

DM8 had een foutloze ouverture door met 10-0 thuis van TCS 3 te winnen in de 6e klasse D. Marcel, Marc en Bodgan waren de helden die DM8 als koploper aan de 2e speelronde laat beginnen, door slechts 6 setjes in te leveren.

Met recht kan gesteld worden dat de Die Meede teams goed uit de startblokken zijn gekomen.
Met 3 teams aan de kop van de ranglijst en ook nog eens 2 teams op een gedeelde 1e plaats staan de oranje leeuw(inn)en er goed op!

De ELO kampioenen deze week zijn:
1. Daniel (+26)
2. Jack (+25)
3. Michel (+24)