T.T.V. Die Meede bestaat al meer dan 50 jaar. Maar hoe is onze vereniging ooit begonnen en wie zijn de eerste tafeltennissers geweest van T.T.V Die Meede?
Lees hieronder de geschiedenis van T.T.V. Die Meede.

1961 - 1965 - Het begin van tafeltennis in Made

De 1e keer dat er werd getafeltennist in Made was bij TTV Succes. In 1961, bij de Drie Linden (heden 2017 – de Pub) richtten Piet de Been, Dim van de Made en Ad van de Made deze vereniging op.
Besloten werd om hun wedstrijden te gaan spelen bij Ad Segeren (café – zaal ’t Centrum) in de Marktstraat. (heden 2017 Jola Mode).
Hier werden onderlinge wedstrijden gespeeld op de zondagochtend op tafels die door dhr. Segeren gesponsord werden.

Einde van het seizoen 1964 / 1965 moest deze vereniging vanwege te weinig leden opgeheven worden. Reden voor het stoppen van de vereniging waren vooral de jonge leeftijd van de leden.
De meeste kregen verkering en voor de jongens stond de diensttijd het voortgaan van de vereniging in de weg.
De gesponsorde tafels werden hierna door de dhr. Segeren gebruikt om de bandjes op te laten spelen.

Deze vereniging TTV Succes stond bekend als de club van het werkvolk. De heren- en damesvereniging stonden genoteerd als de clubs van “ staand ” ( stand ).

In de jaren dat er bij Ad Segeren gespeeld werd waren er in de omgeving ook een aantal verenigingen waar men o.a. toernooien speelde.
Zo speelde men toernooien in Terheijden – Flying Bats – en in Rijsbergen – S.T.I.K. – waar men met een volle bus !!! naar toe trok. Op de zondag werd het toernooi dan afgesloten met muziek en dans.

Na deze stop in 1965 waren er 3 leden, Wim van de Made, Nelly Thijssen en Toon van de Made die door bleven spelen. Zij trokken gedrieën naar Rikketik in Teteringen.

1972 - Het begin van T.T.V. Die Meede

Het was Wim van de Made die juni 1972 het plan oppakte om het toch nog eens te proberen om in Made het tafeltennis van de grond te krijgen.
Middels advertenties in de plaatselijke krant ’t Klokske (heden Carillon) werden de Mayeners opgeroepen om lid te worden van de nieuw opgerichte vereniging T.T.V. Die Meede. Ook werd het gemeentebestuur aangeschreven voor subsidie om tafels en ballen aan te schaffen.

Zo kwamen Wim van de Made, Rien Schippers, Cees van Schijndel, Anton Luijten en Toon van de Made tezamen voor de oprichtings vergadering. Het was Wim die het bedrijf Die Meede verzekeringen benaderde om te vragen of zij wel dezelfde naam mochten gebruiken als het verzekeringsbedrijf van de familie Ligthart. Daar zij daar geen probleem mee hadden en al overige zaken geregeld waren kon men op 15 juni 1972 met trots zeggen dat T.T.V. Die Meede was opgericht.

De eerste leden stroomden toe en zo kon men in september 1972 zelfs al startten bij de Bond van Bedrijven tafeltennis : T.T.B. de Baronie. Plaats waar de wedstrijden destijds gespeeld werden was “t Patronaat, (heden Gaymans plantsoen) , Patronaatstraat.
Beheerder Alex Roozenboom stond 2 avonden in de week klaar voor ons cluppie T.T.V. Die Meede.

De start was met 2 teams waarbij de eerste tijd Wim van de Made de wedstrijdleider was.
Na enige tijd nam Cees van Langerak het roer over. Het was Cees die destijds bij Wim de uitslagen naar Dagblad de Stem ( Bert de Graaf ) door ging geven. Dit mocht Cees bij Wim komen doen omdat Cees thuis nog geen telefoon had.
Na deze competitie wedstrijden stond er steevast kaarten op het programma. Tot in de late uurtjes en na het nodige gok-werk keerden sommigen met het nodige verlies naar huis terwijl in de competitie alles nog gewonnen was.

1978 - Verhuizing naar Sporthal de Amerhal

Na een toeloop van leden, zowel senioren als junioren, is in 1978 besloten om op verzoek van de gemeente de overstap naar de sporthal Amerhal te gaan maken. In 1979, januari, gingen de deuren van de sporthal open en startte T.T.V. Die Meede hun trainingen en competitie wedstrijden in de fraaie hal aan de Lignestraat. Waar het op de dag van vandaag nog steeds traint en de wedstrijden speelt.

2022 - T.T.V. Die Meede bestaat 50 jaar

In 2022 vierde Die Meede het 50 jarige bestaan van de vereniging. 

2023 - T.T.V. Die Meede lanceert een eigen app

Zover bekend was T.T.V. Die Meede de eerste tafeltennis vereniging met een eigen app! In de app kunnen de leden het laatste nieuws van de vereniging volgen maar ook het handige scorebord gebruiken!

Competitie Historie:

Baronie competitie:

NTTB Competitie: