Het 48ste Die Meede Toernooi een groot succes

Zondag 22 januari  2023 was het dan eindelijk weer zo ver. Het jaarlijkse Die Meede toernooi werd weer gehouden in sporthal De Amerhal in Made. Nadat het een aantal jaren niet mogelijk was om het toernooi te organiseren, kon dan dit jaar dan toch het 48ste Die Meede toernooi doorgang vinden. 
Zoals gebruikelijk was de opkomst weer uitstekend te noemen met 137 deelnemers en waren daardoor alle elementen voor een prachtig toernooi aanwezig.

Op zaterdag 21 januari waren de voorbereidingen al ver gevorderd maar natuurlijk moest de zaal nog in gereedheid worden gebracht. Gelukkig heeft Die Meede genoeg leden die zich vrijwillig al gemeld hadden om dit te regelen en na een paar uurtjes door werken zag de zaal er helemaal toernooiwaardig uit. 

Zaaldmtoernooi2023

Op de dag van het toernooi ging de zaal om 8:30 open voor iedereen en kon er alvast ingespeeld worden en kon de organisatie de laatste zaken in gereedheid brengen. Het toernooi ging daarna om 9:00 van start met de poule wedstrijden van de enkel wedstrijden voor de senioren en voor de jeugd was dit gelijk de finale poule.
Bij de senioren gingen de nummers 1 en 2 van elke poule door naar de kwart finales. Omdat sommige poules wat kleiner/groter waren gingen in sommige gevallen ook de beste nummers 3 door. 

Na een mooie enkel poule fase werden de poule wedstrijden van de dubbels opgestart en gespeeld. Ook hier gingen de nummers 1 en 2 van elke poule weer door na de kwartfinale. 
Bij de junioren was de dubbel ook weer gelijk een finale poule. Dus daar werd direct weer gestreden om de prijzen wat zorgde voor veel spanning bij de jonge spelers maar ook bij de supporters.

Nadat de poule wedstrijden afgelopen waren stonden voor de senioren de kwartfinales van het enkel spel op het programma en nadat deze voorbij waren, werden de kwartfinales van de dubbel gespeeld.

Nadat ook de kwart finales tot een goed einde waren gekomen konden ook de halve finales gespeeld gaan worden, ook hier weer eerst de enkel wedstrijden en daarna de dubbels. Dit zorgde voor een aantal spannende potten, want als je zo dicht bij de finale zit wil iedereen natuurlijk maar 1 ding, en dat is die finale halen!

En toen was het dan zo ver. Het was tijd voor de finales en in tegenstelling tot de eerdere volgorde, werden nu eerst de dubbel finales gespeeld. 

Dubbel finales Senioren

De dubbel finale bij senioren 4 ging tussen het duo: Niels Nederlof en Tamara Jacobis en die namen het op tegen: John Schets en Joël van de Griend.  In 4 spannende games met de volgende uitslagen: 13-11, 14-12, 07-11 en 11-3 waren het Niels en Tamara die de finale wonnen.

De dubbel finale bij senioren 3 ging tussen het duo: Bastiaan Dekker en Zowi Quispel en die namen het op tegen: Jeroen Keursten en Amber de Been. Ook deze werd beslist in 4 spannende games: 10-12, 11-7, 7-11 en 8-11 en waren het Jeroen en Amber die de finale wonnen.

De dubbel finale bij senioren 2 ging tussen het duo: Tom van Doorn en Albert de jong en die namen het op tegen: Rene Bode en Davey Nuijten. Deze finale had maar lieft alle 5 de games nodig om tot een winnaar te komen. En spannend was het tot op het laatste moment: 11-9, 9-11, 5-11, 12-10 en 1-11. Het waren Rene en Davey die deze finale wonnen.

De dubbel finale bij senioren 1 ging tussen het duo: Steven Tang en Peter Kooremans en die namen het op tegen: Jacco Schoone en Peter Stolk. Deze finale was ook spannend, zo spannend dat de uitslagen niet eens zijn doorgegeven bij de wedstrijdleiding. Maar uiteindelijk waren het Steven en Peter die deze finale wisten te winnen. 

Dubbel finales Jeugd

Bij de jeugd waren er 2 finales poules van vier duo’s welke natuurlijk maar 1 ding wilde, die poule winnen en de bekers mee naar huis nemen!

Bij Junioren poule 2 waren het Fay van Opstal en Robert Claassen die na alle dubbels bovenaan stonden. De nummers 2 van deze poule waren: Rutam Panse en Stijn Peeters. Maar dat het spannend was in deze poule laat de uitslag van de poule wel zien, waar uiteindelijk op games de winnaar is bepaald omdat beide teams 2 wedstrijden hadden gewonnen en 1 hadden verloren.

Bij Junioren poule 1 waren het Lisa van der Velde en Ronan Kerr die na alle dubbels bovenaan stonden. De nummers 2 van deze poule waren: Kamran Yang Tabassum en Thijmen de Wit. Lisa en Ronan hadden al hun dubbel wedstrijden gewonnen in de poule en waren daardoor niet meer in te halen door Kamran en Thijmen  die alleen van Lisa en Ronan hadden verloren. 

Enkel finales Senioren

Nadat de dubbel finales waren gespeeld was het tijd voor de enkel finales. En wederom zaten hier weer een aantal prachtige affiches tussen waarbij de wedstrijden in de meeste gevallen ook nog eens zeer spannend waren!

Bij senioren 6 waren het Chaïra Hendrikx en Bastiaan Dekker die het tegen elkaar moesten opnemen. In 3 games (11-4, 11-7 en 11-8) was de winst voor Chaïra.

Bij senioren 5 waren het Danny Goossens en Zowi Quispel die het tegen elkaar moesten opnemen. In 4 games (11-9, 11-6, 8-11 en 11-7) was het Danny die finale won.

Bij senioren 4 waren het Jamie Campbell en Marlou van Kuijk die het tegen elkaar moesten opnemen. En dit was misschien wel de meest spannende finale van alle enkel finales, want in 5 games (11-4, 12-10, 6-11, 7-11 en 7-11) was het Marlou die de finale won.

Bij senioren 3 waren het Erik van Veenendaal en Erik Eikenboom die het tegen elkaar moesten opnemen. Bij deze finale was het in ieder geval zeker dat Erik zou winnen, alleen welke? Deze finale werd in 4 games (11-9, 9-11, 11-6 en 11-8) gewonnen door Erik van Veenendaal.

Bij senioren 2 waren het Walter Bierman en Davey Nuijten die het tegen elkaar moesten opnemen. Na 4 games (8-11, 9-11, 7-11 en 7-11) was het Davey die deze finale had gewonnen.

De grote finale van senioren 1 werd op een aparte tafel gespeeld zodat vanuit de zaal en de kantine naar deze wedstrijd gekeken kon worden. Deze wedstrijd is ook opgenomen en zal later op de website worden geplaatst. 
In deze finale streden Jacco Schoone en Ramon Clijssen om de winst. Deze ging uiteindelijk in 3 games (11-3, 11-4 en 11-7) naar Jacco.

Enkel finales Jeugd

Zoals eerder geschreven werden bij de jeugd direct de finale poules gespeeld. In 4 spannende poules werd vanaf het begin van de dag al volop voor de prijzen gestreden en dat leverde mooie wedstrijden op!

Bij de Jeugd poule 4 was het Lars Dirks die met de overwinning naar huis ging nadat hij alle wedstrijden had gewonnen, hierdoor was hij niet meer te achterhalen door de nummer 2: Lotis de Vaan.
De nummers 3, 4 en 5 van deze poule waren Teun Aarts, Koen Mathijssen en Jasper Mathijssen.

Bij de Jeugd poule 3 was het Stijn Peters die er met de overwinning vandoor ging. Ook hij was lekker op dreef en won al zijn wedstrijden in de poule. Op de 2de plek was geëindigd: Lars van der Zwaart.
De nummers 3, 4, 5 en 6 van deze poule waren: Robert Claassen, Jurre Spierings, Nathan Rooijens en Yens van Casteren.

Bij de Jeugd poule 2 was het Stef Endepoel die de poule winst op zijn naam mocht zetten. Ook hier had de winnaar al zijn poule wedstrijden gewonnen alleen werd hij wel op de hielen gezeten door: Guus Raijmakers die uiteindelijk 2de is geworden.
De nummers 3, 4, 5 en 6 van deze poule waren: Natalia Kerr, Fay van Opstal, Rutam Panse en Daniël Kok.

Dan blijft alleen Junioren poule 1 nog over, en deze poule werd gewonnen door: Thijmen de Wit. Dit was wel een spannende poule want Ronan Kerr had even veel wedstrijden gewonnen. Echter het aantal gespeelde games was in het voordeel van Thijmen waardoor de winst naar Thijmen ging.
De nummer 3, 4 en 5 van deze poule waren: Lisa van der Velde, Kamran Yang Tabassum en Fleur van Riel.

Prijsuitreiking en de wisselbeker!

Nadat alle finales waren gespeeld en alle spelers weer een beetje waren bijgekomen van de prachtige resultaten die neergezet zijn, was het tijd voor de prijsuitreiking!
Alle winnaars en nummers 2 werden opgeroepen om hun prijs in ontvangst te nemen.
Maar… zoals traditie is wordt er een verenigingsbeker uitgereikt aan de vereniging die op de dag de meeste punten had gehaald. Voor de 3de keer op rij ging deze beker naar Belcrum. 

En zo was het Die Meede toernooi weer na een dag vol tafeltennis aan zijn einde gekomen.

De foto’s/video’s die tijdens deze editie zijn gemaakt zullen later op de website worden geplaatst, dus houd de website in de gaten om te zien of je ook zelf op de foto/video staat!

Ook willen we graag onze toernooi sponsor: William Schilderwerken bedanken.
En bedanken we ook onze speel locatie: Café-bar Amerhal voor de goede zorgen tijdens het toernooi. 

WilliamSchilderwerken
Amerhal

Die Meede kijkt terug op een zeer geslaagd, sportief en gezellig toernooi en we feliciteren alle winnaars met hun prestaties!

Hopelijk zien we iedereen en ook nieuwe deelnemers/supporters weer terug op ons volgende Die Meede toernooi!