Hallo, wij willen ons graag even aan jullie voorstellen. Wij zijn het jeugdbegeleidingsteam van Die Meede. En ‘wij’ zijn voor dit seizoen: Sven van Gils (Coordinator jeugdzaken), Wim Bloemer, Jack Caron, Fred de Bruyne. Elke dinsdag van 19:00 tot 20:15 en elke vrijdag van 19:00 tot 20:15 verzorgen wij tafeltennis trainingen.

Iedereen kan leren tafeltennissen

Tafeltennis is een leuke, snelle sport die erg goed is voor de ontwikkeling van je concentratievermogen en je oog-hand coördinatie. Uiteraard spelen wij hier bij onze trainingen op in met behulp van specifieke oefeningen. Dit helpt je later niet alleen tijdens het spelen van toernooi- en/of competitiewedstrijden, maar zeker ook in het dagelijkse leven!

Diploma's

Om je ontwikkeling als beginnend tafeltenniss(t)er bij te houden, werken we met tafeltennis-diploma’s. In drie stappen wordt je de basis van het tafeltennissen geleerd. Elke stap wordt afgesloten met een diploma (A, B en C).

Diploma
Competitie

Als nieuw jeugdlid wordt je ook automatisch ingeschreven als lid van de Nederlandse tafeltennisbond (NTTB). Dit biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan de NTTB jeugdcompetitie binnen de regio ZuidWest. Deze jeugdcompetitie wordt op zaterdagen gespeeld, in teams van drie personen. Elk teamlid speelt per wedstrijd drie partijen enkelspel en er wordt er één wedstrijd dubbelspel gespeeld. Sportiviteit en plezier in het spel staan ook bij de competitiewedstrijden hoog in het vaandel. Net als bij de trainingen, is er bij wedstrijden begeleiding aanwezig die de spelers coacht en daarbij ook let op de juiste omgangsvormen.

Toernooien

Naast de competitie is er de mogelijkheid om deel te nemen aan externe toernooien die binnen de regio georganiseerd worden. Voor beginnende jeugdspelers worden er speciale, zogeheten, ‘beginnerstoernooien’ georganiseerd. Ook organiseren we zelf regelmatig interne toernooitjes, zoals het sinterklaas-, oliebollen- en carnavalstoernooi. En aan het einde van het seizoen spelen we ook nog de clubkampioenschappen.

Nevenactiviteiten

Uiteraard organiseren wij ook nevenactiviteiten voor onze jeugd. Zo hebben we elk jaar een jeugduitje naar een pretpark. Foto’s van jeugdactiviteiten zijn ook op de website te vinden.

Lid worden?

Lijkt tafeltennis je leuk en heb je een keer zin om te komen kijken of mee te doen? Kom dan op dinsdag tussen 19:00 en 20:15 of op vrijdag tussen 19:00 en 20:15 uur naar de Amerhal in Made. Neem sportkleding en zaalsportschoenen mee en ervaar zelf of tafeltennis ook iets voor jou is! Je mag een maand lang vrijblijvend meedoen voordat je beslist om al dan niet lid te worden.
Voor meer algemene informatie lees je verder op de pagina “Over ons” of neem je contact met ons op via jeugd@ttvdiemeede.nl

Tot ziens in de Amerhal!