Competitie nieuws

Koninklijk tintje aan lijfsbehoud “ Ut Driede “

Normaal zien de spelers van Ut Driede ( Die Meede 3 in de volksmond ) elkaar pas een half uurtje voor de wedstrijd maar deze keer was het voor de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie net even anders. Nico en Michel, Marco kon er helaas vanwege vakantie niet bij zijn , hadden al vroeg afgesproken in cafe bar Amerhal. Deze keer al om 12.00 uur ‘s-middags. Wilden ze zich in alle vroegte al warm spelen voor de absolute thriller in de 1e klasse B ? Tegenstander ’s avonds zou zijn de misschien wel a.s. kampioen Smash uit St. Annaland. Deze zou nog een eindje wegblijven want de wedstrijd begon pas om 20.15 uur. Nee de mannen waren getuigen van de overrompeling van hun 4e teamgenoot Marcel. Hij was met een smoes naar de sporthal gelokt. Waarvoor? Nou het was op deze dag voor koningsdag : Lintjesregen, ook in Made. Marcel werd voor zijn jarenlange inzet bij vele Madese verenigingen vereerd met een lintje. Lid in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester sprak na binnenkomst van Marcel de woorden uit : Het heeft de koning behaagd ……

Na de vele foto’s en een gezellig biertjes gingen Michel en Nico huiswaarts. Enkele uurtjes later weer terug kerend in de sporthal. De stand van zaken voor de start van de wedstrijd : Die Meede 3 moest 2 punten halen om lijfsbehoud te bewerken. Wie gingen daarvoor zorgen. Nou de goed voorbereidde Nico en Michel + de invaller voor de geblesseerd en geridderde Marcel, Sven van Gils. Smash trad aan in zijn sterkst mogelijke opstelling omdat voor hun gold dat als hun 7 punten haalden ze kampioen waren en promoveerde naar de hoofdklasse. Inclusief wat supporters waaronder zelfs de hoofdsponsor van Smash gingen ze de strijd aan. Nu was er nog een team en zo’n 6 supporters aanwezig. Dit was TIOS ’51 – 2 uit Tilburg. Zij konden kampioen worden als Smash 4 punten liet liggen in Made ofwel als Ut Driede 4 punten zou maken was TIOS kampioen. De wedstrijd begon niet zo voortvarend voor Die Meede dus ook niet voor TIOS. Ut Driede kwam 1-4 achter door o.a. 2 partijen die in 5 sets verloren gingen. Alleen Nico wist de 0 van het bord te houden. Smash begon zich al een beetje rijk te worden en TIOS werd al wat stiller. In de 6e partij was het Sven die tegen Harm speelde. Harm had zojuist van Nico verloren en als er kans was om op de 2 punten te komen voor Ut Driede was het nu al. De 1e set was een thriller die eindigde in 11-13. Sven herpakte zich uitstekend in set door o.a. de aanwijzingen van Michel, Nico en Marcel op te volgen. ALLES op de backhand van de linkse Harm. Resultaat 2e set 11-3. Ook set 3 ging Sven lekker door en won deze met 11-8. Hierna krabbelde Harm weer even flink tegen en pakte set 4 met 5-11. De zenuwen gierden bij Sven door de keel. Weer tot rust gemaand door het eerder genoemde trio was het Sven die na een geweldig spannende 5e set met 11-9 aan het langste eind trok. Hiermee werd het voor Die Meede 3 belangrijke 2e punt gescoord en dit betekende dat men in de 1e klasse bleef. Om het nog spannender te maken was het Nico die in 3 sets Christiaan versloeg. Tussenstand 3-4. De Hongaarse “ Crazy ” Peter van TIOS kreeg toch wel steeds wat meer praat mede door de nodige lekkere Wittekopjes van Belgica.Nl.

Ook van TIOS Leon , de altijd goed lachse , ging alles weer van de zonnige kant zien ook al was het intussen bijna 00.00 uur geworden en was de sinas bijna uitverkocht in de Amerhal.

De 3e man van TIOS, Jeroen, had intussen de paal in de kantine al een beetje gebogen want van de spanning ging hij er steeds harder tegen aan hangen.

In de 8e partij waren het Michel en Harm die de bats kruisten. Beide nog geen gewonnen dus waar ging dit eindigen. Kregen we vroegtijdige beslissing om het kampioenschap ? Michel verloor set 1 met 9-11 en won set 2 met 12-10. Set 3 was na een slecht begin al vlot een weggevertje. 2-11. Dit heeft misschien wel het benodigde zand in de ogen gestrooid van Harm want het was Michel die met 2x 11-7 de kampioenaspiraties van Smash aan diggelen sloeg. Dit betekende dan ook weer dat er in de kantine hard gejuicht werd door TIOS. Peter, Leon en Jeroen waren bij deze stand de kampioen in deze klasse. In de laatste 2 partijen was het Nico die Die Meede 3 op 5 zette en was het Merijn ( zwaar teleurgesteld ) zich toch nog van Sven kon ontdoen. Eindstand 5-5. TIOS kampioen, Smash 2e en door de deze avond behaalde 5 punten nog een mooie 3e plaats voor Ut Driede.

DE KAMPIOEN TIOS 2. Aan de bar werd met de 3 teams onderling nog gezellig nog wat afgekletst en keerde iedereen rond de klok van half 3 moe maar voldaan naar huis.