Competitie nieuws

Matig resultaat Die Meede 1

Die Meede 1 reisde voor de 4e wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2020 af naar Veghel, om aan te treden tegen TTCV Van Herwaarden 2. Peter van der Linden is nog steeds niet helemaal blessurevrij, dus waren het Joost Bakx, Djonah Ammersdorffer en Adri Verhoeve die gingen spelen tegen Omar BahiJ, Zoltan Nyitrai en Wouter van der Voort. Aangezien TTCV wordt gezien als degradatiekandidaat, was het doel van de avond om zover mogelijk uit te lopen. Djonah had ruim een week op bed gelegen met griepverschijnselen, dus kreeg tijdens de heenreis al de bijnaam “Djonah Koronah” toegewezen.

Joost opende het bal in de snelle en ietwat koude zaal. Zijn tegenstander, mogelijk de tweelingbroer van een bekende Braziliaanse ex-voetballer, was (R)Omar(io) BahiJ. Door goed te variëren en de druk erop te houden, wist Joost met 3-1 te winnen. Adri kwam daarna geen moment op temperatuur en ook niet in zijn spel tegen de sterk spelende Zoltan en verloor met 3-1. Ook Djonah presteerde onder zijn kunnen tegen Wouter en ook hij verloor met 3-1. En omdat ook het dubbelspel (Joost/Adri tegen Omar/Zoltan) in 4 games verloren ging voor Die Meede, stond er een tegenvallende 3-1 achterstand op het scorebord.

Gelukkig liet Joost zijn klasse zien tegen Zoltan (3-0), maar Djonah had duidelijk geen energie om het zijn tegenstanders moeilijk te maken en verloor met 3-0 van (R)Omar(io). Adri kroop 2x door het oog van de naald tegen Wouter en won deze wedstrijd geflatteerd met 3-0. Met nog 3 partijen te spelen was de tussenstand 4-3 voor TTCV.

Djonah verloor met 3-0 van Zoltan, Joost won met 3-1 van Wouter en Adri sleepte een zwaar bevochten (en niet ongelukkige) overwinning tegen (R)Omar(io) uit het vuur. 

Halverwege de avond werd er nog gevreesd voor een (ruime) nederlaag, maar die schade werd gelukkig nog beperkt tot een 5-5 gelijkspel. Joost won 3 partijen en Adri won er 2. Het blijft spannend in de 1e klasse D, Die Meede 1 bezet een gedeelde 3e plaats.

Er werd nog even gezellig nageborreld met de sportieve tegenstanders, alvorens de terugreis naar Made werd ingezet. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Veldhoven 2.