Competitie nieuws

Nog alles mogelijk voor Die Meede 1

Die Meede 1 had vorige week zeer goede zaken gedaan met een 10-0 overwinning op Belcrum, waarmee behoud in de 1e klasse weer iets dichterbij was gekomen. Directe concurrent voor degradatie Vice Versa’51 1 kwam op volle oorlogssterkte naar Made met kopman Jacco Schoone, Stephan Wens en de gevaarlijke invaller Peter Salnicky. Voor Die Meede traden Joost Bakx, Adri Verhoeve en Djonah Ammersdorffer aan. Peter van der Linden volgde de prestaties van zijn teamgenoten vanuit het NAC-stadion.

De openingspartij ging tussen Adri en Stephan. In de heenwedstrijd wist Adri al een game af te snoepen van de op papier sterkere Stephan, dus mogelijk kwamen er ook dit keer kansen voor Adri. Na een kansloze eerste game (4-11) kwam Adri op stoom en met 2-1 voor. In de vierde game liet hij nog een matchpunt onbenut, maar de vijfde game wist hij met 11-8 te winnen (na een 1-5 achterstand) en zorgde daarmee voor een daverende verrassing. Joost mocht het hierna tegen Jacco gaan proberen, een speler waar hij naar eigen zeggen, nog nooit een game had gewonnen. Dit lukte hem nu wel, maar Jacco toonde zijn klasse en won met 3-1. Djonah was op tijd bij de les tegen invaller Peter en won keurig met 3-1. Het dubbelspel werd een spannende partij, waarin Adri en Joost net aan het kortste eind trokken tegen Jacco en Stephan. Tussenstand 2-2.

In de vijfde wedstrijd mocht Joost gaan proberen om Stephan aan de zegekar te binden. Dat leek te gaan lukken, maar in de beslissende vijfde game ging een mooie voorsprong in rook op en Stephan won deze game met 11-9. Adri had vervolgens weinig problemen met Peter, waarna Djonah mocht aantreden tegen Jacco. Tijdens de heenwedstrijd wist Djonah nog goed bij te blijven in de games, dit keer stond er geen maat op Jacco die eenvoudig met 3-0 won. Nieuwe tussenstand 3-4.

Aan Joost de taak om als Madese kopman stand gelijk te trekken tegen Peter. Dit karwei leverde geen problemen op, 3-0. Zou Djonah het Stepahn misschien ook moeilijk kunnen maken? Een beetje, maar niet genoeg: 3-1 voor Stephan. Het sportieve gedeelte van de avond werd afgesloten door Adri en Jacco. Beide spelers waren deze avond nog ongeslagen, maar binnen een mum van tijd kwam daar voor Adri een einde aan, want hij verloor kansloos met 3-0. De eindstand werd daarmee bepaald op 4-6 voor Vice Versa, hetgeen al met al een redelijk resultaat genoemd mag worden voor Die Meede 1, want de voorsprong op Vice Versa bedraagt nog altijd 7 punten.

De 3e helft verliep zo als gewoonlijk weer vlekkeloos. Onder het genot van een hapje en een drankje, werden er met de sportieve en gezellige tegenstanders nog diverse oude koeien uit de sloot gehaald. Toen Anton de tap dicht gooide, werd er besloten om toch maar naar huis af te reizen.

De najaarscompetitie loopt ten einde en met nog één wedstrijd te gaan, kunnen er in de 1e klasse A nog altijd 4 teams kampioen worden. Maar 3 van deze 4 teams kunnen ook nog steeds degraderen. Die Meede 1 is één van deze drie teams en zal de laatste wedstrijd thuis gaan spelen tegen koploper Smash ’76. Spanning ten top!