Oliebollen toernooi 2022 weer een groot succes

Dinsdag 27 december was het weer zover. Het jaarlijkse oliebollen toernooi van Die Meede stond voor de deur. Vanaf 20:00 werd er weer fanatiek gestreden en, uiteraard, oliebollen gegeten in Sporthal de Amerhal.
Zoals ieder jaar was het toernooi georganiseerd door de oliebollencommissie, die er net als voorgaande edities weer een waar spektakel van heeft gemaakt. 

Voor de mensen die het niet weten, het Oliebollen toernooi is niet zomaar een tafeltennis toernooi. Iedere editie is er een “handicap” bedacht waaraan de leden van de vereniging (en eventueel andere verenigingen) zich moeten houden gedurende het toernooi. Omdat de leden ook mensen mogen uitnodigen die nog geen ervaring met de sport hebben, krijgen deze het voordeel zonder deze handicap te spelen. Zo maakt iedereen kans op de prijzen tijdens dit toernooi.

De editie van dit jaar had als handicap:
Speel tafeltennis met je andere hand. Dus rechtshandige spelers, spelen met links en andersom. 
Voor de een is dit wat makkelijker als voor de ander en alle spelers die deze handicap kregen, werden voorzien van een bandje aan de arm waarmee ze normaliter speelde. Zo was voor iedereen duidelijk zichtbaar of er niet vals werd gespeeld.

Het toernooi bestond uit 4 rondes waarin verschillende duo’s (en 1 enkel) tegen elkaar speelde. De puntentelling was heel eenvoudig, doortellen totdat het fluitsignaal klonk en de ronde voorbij was. Doordat er telkens met verschillende duo’s werd gespeeld, blijft het altijd spannend wie met de prijzen naar huis gaat.

Na 2 rondjes te hebben gespeeld was het tijd voor een pauze waarbij lekkere oliebollen werden geserveerd en waar even nagepraat kon worden over de tot nu toe behaalde resultaten tijdens het toernooi. Na deze pauze werden er nog 2 rondes gespeeld waarna het toernooi aan het eind kwam.

Uiteraard mag een prijsuitreiking niet ontbreken en werden de 3 spelers met de meeste punten naar voren geroepen om een prijs in ontvangst te nemen met uiteraard ook op de foto de voorzitster van de oliebollencommissie Esther.
Bert was 3de geworden, Quinlan 2de en Sander was de nummer 1 van de avond.

Net als elke editie is er ook altijd een troostprijs voor de “oliebol” van de avond.┬á
Deze speler had de minste punten behaald op de avond. Dit jaar leek deze eer naar Carla te gaan, maar na een hertelling van de punten op verzoek van verschillende leden, bleek niet Carla maar Ramiro de nummer laatst met 2 punten verschil. En zo was de titel “oliebol” dus voor Ramiro.

Nummer laatst Ramiro

En na de prijsuitreiking werd er nog tot in de late uurtjes gezellig nagepraat en genoten van een drankje en natuurlijk een oliebol.