Competitie nieuws

Overwinningsreeks Die Meede 1 bruut onderbroken

Die Meede 1 was begonnen met twee thuiswedstrijden, dus nu stond er een uitwedstrijd op het programma. Er werd afgereisd naar Oudenbosch waar de spelers van Vice Versa ’51 1 de mannen van Die Meede stonden op te wachten. Vice Versa ’51 1 heeft vijf spelers in de gelederen, drie sterke spelers en twee zeer sterke spelers. Stephan Wens (zeer sterk), Jacco Schoone (zeer sterk) en Edwin Schrobbelaer van Kasteele (sterk en groot) gingen het opnemen tegen de “Madese” coryfeeën Peter van der Linden, Djonah Ammersdorffer en Adri Verhoeve. Joost Bakx volgde de resultaten van zijn teamgenoten op TTApp en die van de NAC op teletekst. In Oudenbosch werd inmiddels de vermoedelijke einduitslag op de achterkant van een bierviltje geschreven.

De openingswedstrijd werd gespeeld tussen Jacco en Peter. Peter had moeite om zijn geliefde spel te spelen, mede door de klasse van Jacco en verloor met 3-0. Adri mocht het daarna gaan proberen tegen Stephan. Hoewel Stephan duidelijk sterker was, bleef Adri goed bij en kreeg enkele kansjes om de eerste game binnen te slepen, maar liet ze liggen. Ook de tweede game werd verloren, maar de derde game ging wel naar Adri. Maar Stephan zette een tandje bij en won met 3-1. Dan moest Djonah het maar doen tegen Edwin Schrobbelaer. Gedurende de wedstrijd werd duidelijk dat het de beste strategie was, om de gretige Edwin de fouten te laten maken. Zo geschiedde en Djonah won met 3-0. Het dubbelspel ging tussen Peter/Adri en Stephan/Jacco. Ook hier was het klassenverschil duidelijk, 3-0 voor Stephan en Jacco. Tussenstand 3-1 voor Vice Versa.

Vervolgens mocht Peter het op gaan nemen tegen Stephan. Aangezien Adri het niet onverdienstelijk had gedaan tegen Stephan, werden er ook kansjes toegedeeld aan Peter. Die hoop werd echter door Stephan op vakkundige wijze de grond in geboord. 3-0 voor Stephan, 4-1 voor Vice Versa. Djonah speelde op moedige wijze contra tegen Jacco, maar ondervond dat Jacco dit speltype nóg beter beheerst. Na wat kleine tactische aanwijzingen van Peter, kwam Djonah in de 3e game nog heel dicht bij gamewinst, maar Jacco maakte het alsnog op mooie wijze af met 3-0. In de wedstrijd daarna had Adri wat problemen met de service van Edwin, echter de tactiek om Edwin foutjes te laten maken werkte ook voor Adri. Hij won met 3-0, al waren de games wel nipt.

Het derde deel van de speelavond werd ingezet door Stephan en Djonah. Stephan overklaste Djonah in de eerste 2 games, welke werden geteld door Peter. Adri nam de scheidsrechterrol van Peter over in de hoop dat dat Stephan van de wijs zou brengen. Helaas hoefde Adri slechts 11 punten aan de scheidsrechtertafel te zitten. Peter worstelde zich met 3-1 langs de steeds beter spelende Edwin. De 10e en laatste wedstrijd ging tussen Adri en Jacco. Adri deed het niet onverdienstelijk, maar moest in Jacco toch zijn meerdere erkennen, 3-0. Het bierviltje werd omgedraaid en daarop stond de einduitslag van 7-3 geschreven. Djonah, Adri en Peter wonnen elk 1 wedstrijd. Er werden in totaal slechts 32 games gespeeld, dus de derde helft, met drie gezellige en sportieve tegenstanders en een gevarieerd assortiment aan drankjes en hapjes, kon al op tijd beginnen. 

De terugvlucht naar het oosten verliep, op een klein navigatie foutje na, vlekkeloos. Volgende week de interlandwedstrijd tegen “Erremuu” Arnemuiden.