Promotie/Degradatie wedstrijd Die Meede 1

Dinsdag 30-5-2023 stond in het teken van de promotie/degradatie wedstrijd van Die Meede 1. Om degradatie te voorkomen moet er gewonnen worden van Breda 1. Lukt het Die Meede 1 om in de ereklasse te blijven?

Die Meede 1 trad aan met de volgende opstelling: Ramiro, Sven en Jack. Breda 1 was afgereisd naar Made in de volgende opstelling: John, Toon en Stefan.
Als eerste wedstrijd was het Ramiro tegen John. De eerste game werd overtuigend gewonnen met 11-4. De 2de game was al wat spannender met 11-8 als resultaat en de 3de game werd gewonnen met 11-5. Hiermee was het 1ste punt voor Die Meede een feit.
Daarna was het de beurt aan Sven en Toon. Ook Sven begon overtuigend met een 11-4 overwinning in de eerste game. Ook de tweede game was een prooi voor Sven met 11-6. Daarna was het Toon die een game wist binnen te halen met 6-11. Maar gelukkig kon Sven zich herpakken en de vierde game werd weer gewonnen met 11-5. Het 2de punt is binnen.
Daarna was het Jack tegen Stefan. Jack liet er in de eerste game geen gras over groeien en won deze met 11-2. De tweede en de derde game werden overtuigend en met dezelfde uitslag gewonnen: 11-5. Hiermee was ook het 3de punt een feit.
Met alle mannen van Die Meede in vorm was het de vraag wie de dubbel gingen spelen. Gekozen werd voor de sterkste dubbel: Sven en Jack. Ze moesten het opnemen tegen Toon en Stefan.
In de eerste game ging het gelijkwaardig op, deze wist Die Meede wel te winnen met 11-6. Daarna in de tweede game was het wederom spannend, maar ook deze wist Die Meede te winnen met 11-7. Het geloof was daarna weg bij de mannen van Breda en de laatste game werd gewonnen met 11-2. Die Meede heeft nu 4 punten.
Daarna was het Sven tegen John. Sven die net de dubbel had gespeeld was al goed warm gespeeld en dat was direct in de eerste game al merkbaar, deze werd met 11-5 gewonnen. De tweede game was een herhaling van zetten want ook deze werd met 11-5 gewonnen. Daarna ging het in de derde game heel hard, want deze werd met 11-2 gewonnen. Die Meede heeft nu 5 punten en is nog maar 1 punt verwijderd van ereklasse behoud!
De beslissende wedstrijd werd gespeeld door Ramiro die het tegen Stefan moest opnemen. In de eerste game ging het allemaal zonder echte problemen en won Ramiro met 11-5. De tweede game was nog beter van de kant van Die Meede, deze werd met 11-3 gewonnen. Daarna was de focus weg bij Ramiro die de derde game moest afstaan aan Stefan met 9-11. Op zoek naar de focus ging het in de vierde game weer beter en deze werd met 11-7 gewonnen. Behoud van de Ereklasse was dus nu echt een feit met het 6de punt in de tas.
Jack nam het nog op tegen Toon. De eerste twee games waren zeer gelijkwaardig en Jack wist beide met 11-9 te winnen. De derde en beslissende game werd uiteindelijk met 11-8 gewonnen. Hiermee was het 7de punt ook binnen.
Sven speelde zijn laatste wedstrijd niet meer en ook Ramiro kon zijn laatste wedstrijd niet meer spelen. 
Jack had nog wel een mogelijkheid gevonden om tegen John te spelen. De eerste game werd met 11-7 gewonnen en de andere twee games met 11-6. Hiermee was het 8ste punt ook binnen.

Die Meede 1 handhaaft zich in de ereklasse door deze 8-0 overwinning en kan zich gaan voorbereiden op een nieuwe seizoen op het hoogste niveau in de Baronie competitie.