verenigingsnieuws

Robin Heijnis nieuwe clubkampioen van TTV Die Meede

De finales van de clubkampioenschappen werden zoals gewoonlijk ook dit jaar weer in de Amerhal afgewerkt. Met 35 inschrijvingen werd er reeds in april afgetrapt met de eerste kwalificatiepoules, welke vervolgd werden in mei. Daaropvolgend werden er eind mei door enkele spelers nog barragewedstrijden gespeeld, waarmee de uiteindelijke indeling van de finalepoules voor zaterdag 25 mei 2019 bepaald was. 

Na afmeldingen in een vroeg stadium van Marco Stad en Marcel van Groesen moest Adrienne Verboom zich vlak voor de wedstrijddag ook afmelden. De overige 32 gingen verdeeld in 5 poules strijden om de eerste plaats. 

in de E-poule was het een spannende strijd en werd pas beslist in de allerlaatste wedstrijd van de 6 kamp. Marcel die vorig jaar nog won van Natasja en er zo met de 1e plaats vandoor ging moest het dit jaar weer opnemen tegen Natasja, in een spannende wedstrijd wist Natasja de winst naar zich toe te trekken en zo deze poule te winnen. Nieuweling Joel wist een knappe 3e plaats te behalen! 
 

de D-poule was een 7-kamp, in deze poule waren alle 7 spelers aan elkaar gewaagd en dit resulteerde dus ook in heel veel spannende wedstrijden. 14 wedstrijden werden dan ook pas beslist na 5 games. Ook zaten in deze 2 poules 2 jeugdleden, Amber die na haar goede prestaties van afgelopen seizoen niet verder wist te komen dan een 6e plaats. Bovenin in deze poule was het erg spannend. William en Quinlan hadden allebei 5 gewonnen partijen maar door het onderlinge resultaat wist Quinlan (net als gisteren bij de jeugd) knap 1e te worden in de D- Poule. 

in de C-poule werd een 6 kamp gespeeld. Ook hier zaten veel leuke partijen in met spelers die het laatste seizoen veel met elkaar hebben getraind en dus ook aan elkaar gewaagd waren. Al snel bleek Joey (een van de favorieten) af te haken voor de eerste plaats na zijn verlies van Marinko. Kevin en Wesley die tot hun partij tegen elkaar nog beide ongeslagen waren zouden onderling moeten gaan uitvechten voor de eerste plaats. Ook deze twee zijn zeer aan elkaar gewaagd en hebben sinds het begin van hun lidmaatschap zo’n 12 jaar geleden al heel wat uurtjes en wedstrijdjes samen gespeeld. het was een spannende strijd waarin Kevin goed gebruik wist te maken van zijn spel en zo de overwinning binnen te halen. 
 

in de B-poule zaten 3 noppen spelers, samen met 3 anderen vulden zij een 6-kamp. Na de eerste ronde wist underdog Hans (op basis van ELO dan) te winnen van Daniel, dat dit geen uitzondering was bleek later de dag. Nadat Daniel voortijdig op moest geven doordat hij zich niet lekker voelde werd de strijd in deze poule nog spannender. Hans die alleen van Wim Bloemer verloor wist zich knap naar de overwinning van deze poule te knokken. Dat Hans underdog bleek was ook te zien aan de toto die vooraf door de leden was ingevuld. Alleen zijn vrouw Esther had genoeg vertrouwen in haar man en was dan ook de enige die van te voren Hans op de 1e plaats had gezet. 

De A-poule zag er dit jaar wat anders uit dan voorgaande jaren. Diverse afmeldingen van onder andere clubkampioen van vorig seizoen Johan Verhoeve maar ook van Marcel van Groesen, Nico de Hoon en Marco Stad lagen er een aantal kansen voor nieuwe mensen waaronder Sven en jongeling Djonah. Kenmerkend van de poule zijn de lange en spannende wedstrijden. Al snel waren er nog maar 2 ongeslagen spelers over. Peter en nieuwkomer Robin bleven tot hun partij beiden ongeslagen. In een spannende wedstrijd wist Robin Peter te verslaan en zo de nieuwe clubkampioen van het seizoen 2018/2019 te worden. Michel die qua punten gelijk eindigde met Joost wist op onderling resultaat het podium van deze klasse compleet te maken. 

Na de prijsuitreiking werd er nog gezellig geborreld en rookte de barbecue goed. Namens de vereniging willen we Adri bedanken voor het in goede banen leiden van de clubkampioenschappen dit jaar en Anton en Mary Segeren voor hun goede zorgen. 

Hieronder nog alle standen op een rijtje: 
 

Senioren: 

Poule A

 1. Robin Heijnis
 2. Peter van der Linden
 3. Michel van Dordregt
 4. Joost Bakx
 5. Adri Verhoeve
 6. Djonah Ammersdorffer
 7. Sven van Gils

 

Poule B

 1. Hans Rovers
 2. Wim Sestig
 3. Wim Bloemer
 4. Chris van Mook
 5. Fred de Bruyne
 6. Daniel de Laat

 

Poule C

 1. Kevin Leest
 2. Wesley van Mook
 3. Jack Caron
 4. Joey Heemskerk
 5. Ramiro Lips
 6. Marinko Lips

 

Poule D

 1. Quinlan Buijs
 2. William van Geloof
 3. Rene van Nispen
 4. Gerard van Nispen
 5. Marc Loonen
 6. Amber de Been
 7. Matus Kicko

Poule E

 1. Natasja Kooijmans
 2. Marcel Houtenbrink
 3. Joel van de Griend
 4. Bo Rullens
 5. Carla van Vugt
 6. Peter Blomsteel