Competitie nieuws

Ut Twedde wint TOPPER

Op vrijdagavond 9 oktober ontving Die Meede 2 ( nummer 1 in de stand na 3 wedstrijden ) de nummer 2 Valkenswaard 1, Erwin, Ronald en Patrick. Door het terug trekken van Veldhoven in deze 1e klasse B heeft de stand een beetje scheef beeld. Die Meede 2 heeft 20 punten uit 3 wedstrijden en Valkenswaard 10 uit 2 wedstrijden. Voor Michel, Robin en Nico de opgave om een overwinning te pakken zodat een eventueel onderling resultaat later in de competitie wel eens beslissend zou kunnen zijn.

De eerste ronde van 3 wedstrijden was voor Ut Twedde. ( 3-0 )
Alle 3 de wedstrijden gingen gewonnen waarbij Robin de meeste moeite had. Hij won in 5 sets van Erwin die zeer sterk speelde en Robin constant onder druk hield. In de 5e set pakte Robin een kleine voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. Nico won in 3 sets van Patrick de verdediger en Michel kon na wat tips van de intussen gearriveerde 4e man van Ut Twedde de winst in 4 sets pakken tegen Ronald.

De volgende 3 wedstrijden kenden een ander beeld. Valkenswaard pakte er 2 terug voordat de beurt was aan Michel. Michel liet er geen gras over groeien en won met 11-1 en 11-2 de eerste 2 sets.
Michel kon zijn top concentratie tegen de verdediger Patrick niet vast houden en verloor de 3e set met 13-15. In een gelijk opgaande 4e set was het toch Michel die met 11-9 won en zo de stand na 6 wedstrijden op 4-2 zette.

De laatste 3 wedstrijden startte met Nico tegen Ronald. Nico die gedurende de wedstrijd de tactische aanwijzingen van de 4e man weer opvolgde pakte na een 1-1 stand in sets, set 3 en 4 en zo ook de winst. 5-2. Voor Michel stond nog de lastige wedstrijd tegen Erwin op het programma. En zowaar, Michel had gelijk. Hij kon niet de druk zetten om het Erwin moeilijk te maken en verloor in 3 sets. 5-3. Robin zette uiteindelijk de 6-3 op het bord door in 3 sets te winnen van Patrick.

Resumé : Robin, Nico en Michel wonnen met 6-3 en wonnen allen 2 wedstrijden.
Precies wat de 4e man, Marcel, van te voren met een bericht in de groepsapp van Ut Twedde gezet had.

Na de wedstrijden, die op 2 tafels gespeeld werden vanwege de corona maatregelen, was er nog wat tijd over om met een gezellige en sportieve tegenstander wat biertjes te drinken. Het hele arsenaal kwam voor bij : Hertog Jan, Kasteelbier, Amstel en Leffe. ( bedankt mannen )

A.s. vrijdag geen wedstrijd omdat Veldhoven zich heeft terug getrokken.
Hopelijk kunnen we vrijdag 23 oktober naar Oss afreizen voor de uitwedstrijd tegen O.T.T.C. 1
Dan spelen Michel, Marcel en Robin.