Competitie nieuws

Voorbeschouwing voorjaarscompetitie 2020 (NTTB)

Over enkele weken start de nttb voorjaarscompetitie 2020 alweer. Die Meede zal hier wederom met 7 senioren teams en één jeugd team vertegenwoordigd zijn

1e klasse DM1 en DM2
3e klasse DM3 en DM4
4e klasse DM5 en DM6
6e klasse DM7

Jeugd Hoofdklasse JDM1

DM1 heeft afgelopen seizoen een keurige competitie gedraaid. In de laatste wedstrijd tegen de (uiteindelijke) kampioen Smash’76 1 zag het er nog even naar uit dat de mannen voor een geweldige stunt konden zorgen en kwamen ze uiteindelijk slechts enkele puntjes te kort voor het kampioenschap. In komend seizoen krijgt DM1 te maken met Veldhoven 2, Stiphout 1, Valkenswaard 1, Unicum 2 en TTCV Herwaarden 2. Laatst genoemde lijkt (op papier) de zwakkere broeder en de overige teams zijn (op papier) redelijk aan elkaar gewaagd met Stiphout 1 mogelijk als favoriet.

Spelers: Joost Bakx, Peter van der Linden, Adri Verhoeve en Djonah Ammersdorffer


DM2 heeft een degelijk vorig seizoen afgesloten met een 3e plek. Komend seizoen zal handhaving waarschijnlijk het hoogst haalbare zijn. Favorieten zijn Yerseke 1, gevolgd door Arnemuiden 1 en Belcrum 3 (met ex-dm speler Joost Speekenbrink in de gelederen). DM2 zal dus Tanaka 2 en SAR’72 1 onder zich moeten proberen te houden.

Spelers: Robin Heijnis, Nico de Hoon, Michel van Dordregt en Marcel van Groesen

DM3 had vorig seizoen weinig te zoeken in de zware 2e klasse poule. Geert en Edwin hebben besloten hun carrière voort te zetten in de Baronie competitie. Renévan Nispen zal zijn debuut gaan maken (als vaste speler) in de 3e klasse. De ambities om mee te doen om het kampioenschap zijn zeker aanwezig, maar in de poule van 7 met Schijndel 1, Hooghei 1, LUTO 3, Irene 5, Never Despair 6 en TIOS’51 5 lijkt alles mogelijk. De eerste 7 weken gedurende een ‘halve competitie’ eerst maar eens bij de eerste 4 proberen te komen.

Spelers: Sven van Gils, Wim Sestig, Chris van Mook en René van Nispen.

DM4 eindigde vorig seizoen (in dezelfde samenstelling) op een 4e plek en heeft wederom de doelstelling zich in de 3e klasse te handhaven. Met Smash 1, Rally 1, De Batswingers 1, Waalwijk 2 en LUTO 2 heeft DM4 echter een lastige poule getroffen, waarbij de persoonlijke sterktes erg uiteen lopen (<1000 tot=””> 1500). Alle hens aan dek dus!

Spelers: Wim Bloemer, Daniel de Laat, Wesley van Mook en Joey Heemskerk

Tussen DM5 en DM6 hebben er wat persoonlijke verschuiving plaats gevonden. Dit zou DM5 dit seizoen nét dat extra zetje moeten geven om een poging te wagen voor het kampioenschap in de 4e klasse. In Belcrum 10 treft het echter een zware tegenstander. Wellicht dat promotie dan via een 2e plaats gaat worden afgedwongen?!

Spelers: Jack Caron, Ramiro Lips, Fred de Bruyne en Ron van Dolen

DM6 zag hun 2 topspelers (René en Ramiro) doorschuiven naar een hoger team. Dat zal betekenen dat het een zware dobber gaat worden om handhaving te gaan afdwingen. Belcrum 9 lijkt de grote favoriet voor de titel. Kan DM6 één (of 2) van de andere tegenstanders (De PinPongers 2, Breda 1, ODT 7 of Tanaka 4) achter zich laten?

Spelers: Hans Rovers, William van Geloof, Gerard van Nispen en Marinko Lips

DM7 trof het niet vorige competitie. De competitie leider besloot (in speelweek 10) om alle uitslagen van een van de teams te schrappen en het team uit de competitie te verwijderen, waardoor DM7 in de nieuwe stand de 2e positie (die ze daarvoor nog wel in namen) werd afgenomen en ze niet via promotie degradatie wedstrijden promotie naar de 5e klasse konden afdwingen. Dit seizoen dan maar weer een nieuwe poging wagen. ODT 9, BSM 3 en Backhands 7 lijken op papier de concurrenten te zijn, maar veel zal weer gaan afhangen welke spelers er wanneer gaan spelen.

Spelers: Marc Loonen, Joël vd Griend, Marcel Houtenbrink, Bogdan Gruchala en Peter Blomsteel

JDM1 heeft vorig seizoen een prachtig resultaat behaald met het kampioenschap in de 1e klasse jeugd, met als beloning dat ze dit seizoen in de hoogste regionale klasse van Zuidwest mogen uitkomen. In de poule met Smash’76 2, Valkenswaard 2, Hooghei 1, Tanaka 1 en Unicum 1 belooft het erg spannend te gaan worden? Kan JDM1 meedoen om het kampioenschap? We gaan het zien!

Spelers: Quinlan Buijs, Robin Honcoop, Amber de Been en Bo Rullens.

Aanstaande vrijdag (31 januari) en zaterdag (1 februari) staan de eerste wedstrijden van de competitie gepland!