Toernooi nieuws

Winst Amber en Quinlan bij afdelingskampioenschappen jeugd!

Op zaterdag 18 mei werden bij de Batswingers in Gilze de Afdelingskampioenschappen Jeugd voor de regio Zuidwest gehouden. Voor Die Meede speelde Amber de Been en Quinlan Buijs, die ook op andere toernooien de eer van Die Meede zeer hoog hebben gehouden. Amber heeft laatst zelfs nog haar junioren B-licentie gehaald.

Om 9.30 werd de aftrap gegeven voor een goed bezet toernooi. Er waren 125 deelnemers, van jonge beginnende tafeltennissers tot spelers die al wedstrijden bij de landelijke jeugd hadden gespeeld. De eerste wedstrijden werden gespeeld in poules van 5 of 6 spelers.

Quinlan startte in de poule J3-C met 5 andere spelers. Hij wist al zijn wedstrijden op één 5-gamer na allemaal in drie games te winnen en eindigde daardoor als 1e in de poule. Ook wist hij vervolgens de kwartfinale in drie games te winnen. De halve finale zou naar verwachting zwaar worden tegen een tegenstander met bijna 200 ELO punten meer. De eerste set ging voor Quinlan verloren met 8-11 maar daarna kreeg hij steeds meer grip op het spel van de tegenstander en wist hij de volgende 3 sets in 11-7, 13-11 en 11-4 te winnen.

In de finale wachtte een oude bekende: Lars Picavet van SAR ’72. In de competitie hadden de mannen al fraaie duels uitgevochten. Quinlan had nu echt zijn zinnen gezet op de 1e prijs. De eerste set ging na een gelijke opgaande strijd met 12-10 naar Quinlan. Die kreeg nu echt vleugels en deed in de volgende twee sets werkelijk bijna niets fout: 11-0 en 11-5. De 1e prijs was dik verdiend voor Quinlan.


Amber startte in de poule M1-B met vier andere speelsters. Ook Amber wist al haar wedstrijden op één 5-gamer na allemaal in drie games te winnen en eindigde daardoor ook als eerste in de poule. Amber moest gelijk de halve finale spelen tegen Norah Baert van Effect ’71. Dit werd een ontzettend spannende wedstrijd in vijf games waarbij zeker door het punt verloop in de vijfde set bij beide dames de emoties hoog opliepen. Niet tegen elkaar maar bij zichzelf. Amber wist de wedstrijd naar zich toe trekken met 11-7, 15-13, 7-11, 8-11, en 13-11. Na afloop is er door beide dames wel een traan gelaten. Van opluchting bij Amber en verdriet bij Norah. 


Amber was echter nog niet klaar. In de finale wachtte haar ook een oude bekende van Sar ’72 namelijk Shanaya ’t Hoofd. Zij kennen elkaar uit de competities en diverse toernooien en uit de poule wedstrijd van die ochtend waar Amber in vijf games had weten te winnen. Dit beloofde ook weer een spannende wedstrijd te gaan worden. Amber verloor de eerste game met 8-11 maar kwam in de tweede game goed terug met 11-7 winst. Ook de derde game ging met 11-6 naar Amber. Shanaya herpakte zich sterk en won de vierde game met 10-12. Het zou dus net als in de poule weer een 5-gamer gaan worden. Het werd dan ook een zeer spannende vijfde game. Amber paste zich goed aan het veranderde spel van haar tegenstandster en wist uit eindelijk de game met 14-12 naar zich toe te trekken. Ook haar 1e prijs was dik verdiend.

Die Meede heeft met Quinlan en Amber twee zeer sterke jeugdspelers in huis, die komend seizoen, samen met Bo en de versterking in de persoon van Robin Honcoop van Batswingers, in de competitie zeker weer hoge ogen gaan gooien.